ANTEP, MERSİN’İN PABUCUNU DAMA ATTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANTEP, MERSİN’İN PABUCUNU DAMA ATTI


 

Mersin Limanı’nın en büyük kullanıcılarından Gaziantep, maliyetleri arttıran giderlerini düşürmek için İskenderun Limanı’na kayıyor!

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’nin olduğu gibi Gaziantep’in de dünyaya açılan en önemli kapılarından biri konumundaki Mersin, gerekli yatırımların yapılmaması nedeniyle müşteri kaybetmeye devam ediyor.
Gerek ikinci limanın gecikmesi gerekse de mevcut liman işleticisi şirketin rekabetçi yapıdan uzak ve söz verilen yatırımları yapmakta ki geç kalan yönetimi İskenderun Limanı’nın tercih edilmesine neden oluyor.

Son olarak Mersin Limanı’nın en büyük kullanıcılarından olan Gaziantep, maliyetleri arttıran giderlerini düşürmek için İskenderun Limanı’na yönelimini yeni yollar ile arttırıyor. Hükümet desteğiyle çalışmaları hızla devam eden Gaziantep’i, İskenderun’a bağlayacak olan Amanos Tüneli projesi ile Mersin’in pabucu adeta dama atılacak.

Proje Gaziantep ile İskenderun arasındaki mesafeyi 300 kilometreden 100 kilometreye düşürecek.

 

“DÜNYA KÜÇÜLÜYOR, GAZİANTEP BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

Ekonomi Gazetecileri Derneği’nin (EGD) online toplantılarının konuğu bu defa Türkiye Belediyeler Birliği  ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin oldu.

Moderatörlüğünü EGD Başkanı Celal Toprak’ın yaptığı “Başkan Anlatıyor” programında Şahin önce yaptığı çalışmaları ardından da ekonomi gazetecilerinin sorularını yanıtladı.

Gaziantep’in şehir ekonomisini geliştirmek için hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Şahin programda yeni yatırımlar, ihracat, gastronomi, kültür ve turizm, çevre projeleri ve sığınmacılarla ilgili konulara temas etti.  

Ekonominin Gaziantep’in çok önemli bir parçası olduğunu söyleyen Başkan Şahin, ihracatta 5. sırada olduklarının altını çizerek “Dünya küçülüyor, Gaziantep büyümeye devam ediyor” dedi. Gaziantep’te büyük bir sanayi alt yapısı olduğunu söyleyerek 5 sanayi organize bölgesi ve ilçeler hariç 200 bin çalışanın olduğunu bilgisini veren Şahin, Dünya Bankasına göre Gaziantep’in dünyanın 7. rekabet etme gücü yüksek olan şehri olduğunu açıkladı.

 

“MERSİN ARTIK TIKANMIŞ DURUMDA”

“Rekabet etme gücünde maliyetleri aşağı çekmemiz gerekiyor ki kar marjını arttıralım” diyen Başkan Şahin, “Bizim rekabet etme gücümüz Mersin Limanı ile gidiyor. Ancak Mersin artık tıkanmış durumda, Eğer İskenderun Limanı’na gelirsek 10—150 kilometre yolumuz kısalıyor. O yüzden biz yaklaşık 4 yıl önce ‘çılgın proje’ olarak Sanayi Damız ile birlikte Amanos Tünelleri’nden İskenderun Limanı’na gitmek için harekete geçtik. 

Buna hem cumhurbaşkanımız hem bakanlarımız yok sıcak yaklaştı. Bir de bu proje sadece Gaziantep’i değil, Hatay’dan Kahramanmaraş’tan Habur Sınır Kapısı’na giden tüm bölgeyi ilgilendiren çok özel bir proje. Şimdi geldiğimiz nokta şudur; cumhurbaşkanımızda bunu yapılacağı ile ilgili kendinin takip edeceğini söz vermişti. Ulaştırma bakanımız iki ay önce Hatay’a gitti ve ‘bu çok rantabl, çok doğru bir iş. Neden bu kadar geç kalmış, biz çok hızlanıyoruz, çok hızlı kendini amorti edecek bir iş, biz bunu hızlı bir şekilde ihaleye çıkacak aşamaya geliyoruz’ dedi. Dolayısıyla projenin yatırım programına alınması ve hızlanması ile ilgili çok net bir duruş var. Amanos Tüneli ile birlikte İskenderun Limanı bizim rekabet ve lojistiğimizi güçlendirecek ve bölge çok daha hızlı büyüme odaklı istihdam kapasitesine ulaşacak” dedi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA