İSTİFA YASAĞINA HEKİMLERDEN TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İSTİFA YASAĞINA HEKİMLERDEN TEPKİ


 

Bakanlığın istifa yasağını, faturayı sağlık çalışanlarına kesmenin hazırlığı olarak tanımlayan Tabip Odası Başkanı Antmen “İstifa anayasal haktır” diyerek, atanamayan ve KHK ile ihraç edilen sağlık çalışanlarının göreve başlatılmasını istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Sağlık Bakanlığı'ndan yeni genelge: İstifa kabul edilmeyecek, esnek mesai sonlandı. Sağlık Bakanlığı, 81 il sağlık müdürlüklerine yeni yazı gönderdi. Buna göre Mart 2020'den itibaren yürürlüğe konulan bütün genel yazılar yürürlükten kaldırıldı, normal düzen ve mesai saatlerinde çalışmalara başlanacağı belirtildi.

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen bu duruma tepki göstererek, “İstifa anayasal haktır” dedi. Antmen ayrıca, atanamayan ve KHK ile ihraç edilen sağlık çalışanlarının göreve başlatılmasını istedi.

 

“BASİRETSİZLİK ÖRNEĞİ”

Antmen, “Sağlık Bakanlığının 4 Mart 2021 tarihinde çıkardığı genelge ile istifaların yasaklanması ve normal düzende mesailere başlanacağı yazısı tam bir politikasızlık ve basiretsizlik örneğidir.

Aslında 2020’nin Temmuz ayında çıkarılan bir genelge ile istifalar, tayinler, izinler pandemi gerekçe gösterilerek yasaklanmıştı, daha sonra Aralık ayı içerisinde yeni bir genelge çıkarıldı ve istifa dışında tüm haklar iade edilip, istifa konusu muallakta kaldı.

 

“BAŞARISIZLIKLARINI SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÜZERİNE ATMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Ancak hepimiz çok iyi biliyoruz ki, istifa hakkı anayasal bir haktır ve genelgelerle engellenmesi mümkün değildir. Burada sağlık çalışanları çok mağdur edilmişler ve yeni genelge ile de mağdur edilmeye devam etme kararı alınmıştır. Aslında bu tutum, pandemiyi yönetememekten ve pandemi ile ilgili başarısızlıklarını sağlık çalışanları üzerine atmaya çalışmaktan kaynaklanmaktadır.

Mutasyona uğramış virüs sayısı tüm yurdu etkisi altına almışken, günlük vaka sayıları altı binden 12 binlere varma yolunda çok istikrarlı bir yükseliş gösterirken, yurdun yarısı, yüksek ve çok yüksek riskli grup altındayken yapılan yanlış açılım uygulamalarının sonuçlarının ileriki günlerde ülkemizi pandemi açısından ciddi sıkıntılara sokacağı kesindir. Böyle bir durumda ‘biz istifayı bile engellemeye çalıştık ama hekimler istifa ettiler, zaten vatandaş da yasaklara uymadı’ şeklinde bir savunma stratejisinin adımlarını atıyorlar.

 

“İSTİFA ANAYASAL BİR GÜVENCEDİR”

Oysa yukarıda belirttiğim gibi, istifa anayasal bir güvencedir. Sağlık Bakanlığı’nın bu yanlıştan bir an önce dönmesini, sağlık çalışanına ihtiyaç var ise, atanamayan sağlık çalışanları ile KHK ile ihraç edilen sağlık çalışanlarını göreve başlatmalarını, böylelikle medyada son günlerde ‘insan hakları açılımı” diye bas bas bağırdıkları meselenin en önemli adımını atmalarını öneririm” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA