YASAK BİTTİ, MERSİNLİ KENDİNİ DIŞARI ATTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YASAK BİTTİ, MERSİNLİ KENDİNİ DIŞARI ATTI!


 

Yüksek vaka sayısı ile kırmızı kategoriye geçerek çok yüksek riskli iller arasında yer alma sınırında olan Mersin’de kontrollü normalleşme sürecinin kısıtlamasız ilk Cumartesi gününde vatandaşlar adeta kendi sokağa attı! Sahil başta olmak üzere mesire alanları adeta dolup taştı!

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından çok yüksek riskli iller dışında Cumartesi günleri kısıtlamanın kalkacağını duyurmuştu. Yaklaşık 3.5 aydır hafta sonu evlerine kapanan Mersinliler sabahın erken saatlerinden kendilerini sokaklara attı.

Kısıtlamasız ilk cumartesi gününde sokaklar, caddeler ve meydanlar vatandaşlarla doldu. Hafta sonu gezmeyi özlediğini söyleyen çarşı merkezde yoğunluk oluşturdu. Amatör balıkçılar da sahillerde kısıtlamasız cumartesinin keyfini çıkardı.

Yasağın kalkması sonrası güzel havayı da fırsat bilen vatandaşlar özellikle sahillere akın etti. Atatürk Parkı ve Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Kültür Parka gelen vatandaşlardan kimisi spor yaparken, kimisi yürüyüş, kimisi ise arkadaşlarıyla toplandı.

Bazı vatandaşlar çocuklarını oynatırken, bazı vatandaşlar da bisiklet sürdü. Sahilde toplanarak bir araya gelen bazı vatandaşların ise maske ve sosyal mesafe kurallarını hiçe saydığı görüldü.

Polis ekipleri, havadan drone destekli denetim yaparak kurallara uymaları konusunda vatandaşlara uyarılar yaptı.

Saat 21:00’e kadar sokağa çıkabilecek vatandaşlar Mersin’in yüksek riskli iller kategorisinde yer alması nedeniyle pazar günü yüksek yasak nedeniyle sokağa çıkamayacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA