BEN DE VARIM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BEN DE VARIM!


 

Mezitli Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için internet üzerinden ‘Ben de varım’ hareketi başlattı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in merkez Mezitli Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek amacıyla internet üzerinden “Bende Varım” hareketi başlattı.

Kadınların ellerinden biri kaldırarak fotoğraflarını çekip, #BENDEVARIM! #ChooseToChallenge #IWD2021 #Challenge #8Mart #ToplumsalCinsiyetEşitliği #Kadın #Eşitlik #Mücadele #MezitliBelediyesi hashtaglerle birlikte paylaşarak, harekete katılım sağladığı kampanyaya ilgi yoğun oldu.


FERAY ŞAHİN’İN AİLESİNDEN KAMPANYAYA DESTEK

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın başlattığı hareket nikahını kıydığı Fulya ve Mert çifti de destek verdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle başlatılan kampanyamıza katılarak 'Bende varım' diyen çiftçe Başkan Tarhan, ömür boyu mutluklar diledi.

Harekete destek veren diğer önemli isimler ise 2017’de Mezitli’de evinde polis memuru Fatih Burak A. tarafından ateşli silahla vurularak öldürülen üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Feray Şahin’in, annesi Aysel Şahin ve babası Bekir Şahin oldular.

Şahin ailesi; kadınların kamusal hayata ve karar alma sürecine tam ve etkili katılımı, şiddetin ortadan kaldırılması, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, tüm kadın ve kız çocuklarının güçlendirilmesi, kadınların yaşamın her alanında karar alma hakkı; eşit ücret, ücretsiz bakım ve ev işlerinde eşit paylaşım; sağlık hizmetlerine ulaşım ve kadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü şiddete son verilmesi için ‘ben de varım’ dediler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA