8 MART ÖNCESİ KADIN İŞÇİYE KOMPLO İDDİASI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

8 MART ÖNCESİ KADIN İŞÇİYE KOMPLO İDDİASI!


 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken Mersin Serbest Bölge’de çalışan bir kadın tekstil işçisinin kendi isteğiyle çıkmış gibi gösterilerek işten atıldığı iddia edildi.

Haber Merkezi

 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken, iş dünyasında sıksık haksızlığa uğrayan kadınlara yönelik iddialar bu defa Mersin Serbest Bölgesi’nde gündeme geldi.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (DEV TEKSTİL) Çukurova Temsilciliği, yaptığı yazılı açıklama ile bölgede çalışan bir kadının 8 Mart öncesi komplo ile işten atıldığını iddia etti.

 

“PATRONLARIN KADIN İŞÇİLERE HEDİYESİ İŞTEN ATMAK OLUYOR”

“Patronların kadın işçilere hediyesi işten atmak oluyor. Hem de komplo kurarak” denilen açıklamada, “Mersin Serbest Bölge’de çalışan bir kadın tekstil işçisi kendi isteğiyle çıkmış gibi gösterilerek işten çıkarıldı. Bu usulsüzlüğün bir başka önemli tarafı ise kadın işçiye karşı patronların bu komploda birleşmiş olmasıdır. Zira kadın işçinin çalışmış olduğu Ösa Tekstil’i, aynı işçinin daha önce yine serbest bölgede bulunan ve dava açtığı Mirna Tekstil’in sahibi aramış ve işten çıkarılmasını istemiştir. Ösa Tekstil firması da bu talebi yerine getirmiştir. İmza atmadığı halde, onay vermediği halde düzmece bir çıkış kağıdı ile kadın işçi 8 Mart’a günler kala işten çıkarılmıştır.

Bu işten çıkarma olayının gelişimi kadın işçinin beyanına göre şöyledir: ‘22 Şubat 2021’de çıkışa 15 dakika kala, 17.40 gibi firmanın bir yetkilisi tarafından odaya çağrıldım. Bana “senin çalışmandan yana da, kişiliğinden yana da bir sıkıntım yok. Ama Mirna Tekstil’le mahkemelikmişsin. Bu yüzden seninle çalışamayacağız artık” dediler. Pandemiden dolayı çıkış veremezsiniz dedim ama beni yine de gönderdiler. 3 Mart tarihinde de kendi isteğimle çıktığıma dair bana bir bildirim ulaştı. Ayın 22’sinde, çalıştığım gün çıkış göstermişler istifa olarak.’

İşten çıkarılan işçi arkadaşımız hukuki mücadeleye başlamış bulunmaktadır.

 

PATRONLARIN ELİNDE KARA LİSTE Mİ VAR?

Ösa Tekstil’de usulsüzce işten çıkarılan kadın işçi mahkemelik olduğu Mirna Tekstil yönetimi tarafından daha önce “davanı geri çekmezsen seni bölgede hiçbir firmada çalıştırmayız” diye tehdit edildiğini söylemektedir. Bu durum serbest bölge patronlarının yaptıkları hukuksuzlukta birbirleriyle dayanışma içinde olduklarını göstermektedir.

 

HAKLARIMIZA VE GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Özellikle kadın işçilere yönelik patronların bu ‘dayanışmasına’ bu hukuksuzluğa Mersin Serbest Bölge’de daha öncede tanık olduk. Sendikamıza ilk defa böylesi şikâyetler gelmiyor. Kadın işçiler üzerindeki mobbinge, baskılara son verilmelidir. Patronların kirli ittifakları son bulmalıdır. Patronların tuttukları ve içinde hakkını arayan işçilerin isimleri olan o kara listeler en başta kadın işçiler tarafından yırtılıp atılacaktır. Patronların bu cüreti denetimsizlikten gelmektedir. İşçilerin birliği ile denetimsiz, güvencesiz, baştan sona hukuksuz olan bu kölece çalışma koşullarına son verilecektir. Haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkacağız” denildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA