AKDENİZ, SIĞINMA EVİ İÇİN YER ARIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ, SIĞINMA EVİ İÇİN YER ARIYOR


 

Nüfusunun 100 binin üzerinde olması nedeniyle kanunen Kadın Sığınma Evi açması gereken Akdeniz Belediyesi, seçimlerin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen projenin hayata geçememesine yönelik eleştirilere hak vererek yer arayışında olduğunu açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisi, Mart ayı ikinci birleşimini; M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi.

Toplantıda kadın merkezinin kapalı olması ve nüfusunun 100 binin üzerinde olması nedeniyle kanunen Kadın Sığınma Evi açması gereken Akdeniz Belediyesi, seçimlerin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen projenin hayata geçememesine yönelik eleştiriler öne çıktı.

 

“KADINLARA NE KADAR BÜTÇE AYRILDI?”

HDP’li Meclis Üyesi Bedriye Kuş, gecikmeyi eleştirerek, “Yıllık faaliyet raporları içerisinde 25 maddelik kadın beyannamesi vardı. Şuana kadar bu 25 maddenin kaç tanesi hayata geçirildi? Ve aynı zamanda kadına ayrılan bütçe ne kadardır? Bu paraların nerelere harcandığı konusunda bir bilgilendirme yaparsanız sevinirim.

Ayrıca günümüzde biliyorsunuz ki her gün onlarca yüzlerce kadın şiddete maruz kalıyor ve kadın cinayetlerinin yoğun olduğu bir süreçten geçiyoruz. Buna dönük yerelde belediye bünyelerinde kadın danışmanlık merkezleri ve kadın sığınma evlerinin ciddi anlamda büyük bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Daha önce Akdeniz Belediyesi’nin kadın sığınma evi ve kadın danışmanlık merkezinin içi kayyum döneminde boşaltılarak işlevsizleştirildi. Şuanda Akdeniz Belediyesi’ne ait bir kadın sığınma evi yok. Buna ilişkin bir çalışma yürütüldüğünü biliyoruz. Bu çalışma hangi aşamadadır? Kadın sığınma evinin açılıp bakanlığa bağlanacağının duyurusun aldık. Kadın sığınma evinin bakanlığa bağlanmasını istemiyoruz. Buna ilişkin bir bilgilendirme yapabilir misiniz? Akdeniz’de büyük bir ihtiyaç olan kadın sığınma evi ve kadın danışmanlık merkezleri neden şuana kadar açılamadı? İki yıl oldu hala bir çalışma neden yok?”

 

KADINLAR EKONOMİYE KATILDI

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ise öncelikle kadınların ekonomiye katılımını sağlamak adına yaptıkları anlatarak, “Seçim sonrası gelir gelmez kadınlar için 3 kooperatif kurduklarını ki bunun ikisinin kadın kooperatifi olduğunu anımsatan Gültak, “Son bir aydır Akdeniz Belediyesi’nin yetkisi altında olan Kadın Emeği Diyarı’nı 3 kooperatife verdik. Şu an orası şenlik havasında. Kadınlarımız sürekli üretiyorlar ve satış yapıyorlar. Ciddi manada gelir elde etmeye başladılar. Yakın tarihte oradaki park ile ilgili ihaleye çıkılacak. Park, kadını anımsatan bir mimari ile kadın figürlerinin olduğu bir yer haline gelecek” dedi.

 

“TEK SIKINTIMIZ KADIN SIĞINMA EVİ”

Başkan Gültak, kadın sığınma evi ile ilgili eleştirilere ise hak vererek, bir an önce açılması için çalışacaklarını söyledi. Başkan Gültak, “Tek sıkıntımız kadın sığınma evi, doğru. Bu konuda katılıyorum eleştirinize. Uygun bir yer bulmaya çalışıyoruz. Kadın sığınma evinin bakanlığa bağlanması gibi bir durum söz konusu değil, yanlış bilgi veriliş size.

Ayrıca da bu konuyu valilikler bize devamlı düzenli olarak yazıyor. Kanun gereği belli nüfusun üzerinde ki belediyelerin kadın sığınma evlerini açıp işetmesi tamamen bizlerin sorumluluğunda. Arkadaşlar bu konuyla ilgili çalışıyorlar. İnşallah en yakın tarihte kadın sığınma evi açma noktasında uğraşlarımız devam ediyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ama benim günlere karşı alerjim var. 365 gün, kadınlar günü olmalı. Bir gün anneler, babalar günü olmasın her gün olsun. Annelik. Babalık. Kadın bizim kutsallarımızdır dolayısıyla bunlar 365 gün sahip çıkmalıyız. Kadına kalkan el değil, kafalar kırılsın. Eli kırılsın alçı yapar düzelir, kafayı kırarsın kurtulursun. Şiddet içeren bir söz gibi gözüküyor ama kadına şiddet uygulayanlara en büyük cezanın verilmesi taraftarıyım. Sadece kadına değil dili olmayan hayvanlara yapılan şiddete karşı da çok ciddi fanatiklerdenim. Hiç hoşuma gitmiyor.

Pazartesiden itibaren kadınlarımız ile ilgili çok ciddi çalışmalarımız olacak. Şimdiden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadınların siyasette de, sivil toplum kuruluşlarında da temsiliyetinin olması noktasında her zaman yanlarındayız” dedi.

Öte yandan Başkan Mustafa Gültak’ın talimatı ile toplantı öncesinde günün anlamına binaen kadın meclis üyelerine, Kadın Emeği Diyarı’nda üretilen ürünlerden oluşan bir paket hediye edildi.

Bir sonraki toplantının, 5 Nisan 2021 Cuma günü saat 10:00’da yapılmasının açıklanmasından sonra meclis toplantısı sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA