“MELEKLERİ ÖLDÜRMEYİN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MELEKLERİ ÖLDÜRMEYİN!”


 

Uluslararası Mersin Kadın Art 2021 kapsamında, Mersin’de katledilen kadınların anısına “Melekleri öldürmeyin!”sergisi açılacak.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde birbirinden farklı etkinliklere sahne olacak. Bu kapsamda Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 8-15 Mart tarihleri arasında Hastane Caddesi’nde açık hava etkinliği olarak, MEÜ Plastik Sanatlar Topluluğu tarafından 'Melekleri Öldürmeyin' isimli resim sergisi düzenlenecek.

Sergiyle ilgili bir basın açıklaması yapan serginin küratörü Prof. Dr. Nurseren Tor, katledilen Mersinli kadınların haberlerinin her gün okunduğunu ancak bu kadınların sadece Mersin’de değil ülke ve dünyanın birçok yerinde öldürülüp topraklarına getirilip gömüldüğünü söyledi. “Basında bile haberi olmayıp öylece öldürülüp izi silinen kadınların ise çığlıklarını kulaktan kulağa duyuyoruz. İzleri siliniyor mu yoksa bu izleri çocukları yada anneleri alın yazısı olarak taşıyor mu bilemedim…

Adil olmayan kültürel düzeninin, değişmeye başlamasıyla günümüzde Atatürk’ün devrim ve ilkeleriyle netliğe kavuşan ‘Kadın – Erkek eşitliği’ Türk kadınına oy verme hakkı, nüfusa kayıt hakkı, okuma, eğitme hakkı, sanat yapma hakkı vs gibi önemli yasal haklarla var olmuşlardır. Günümüzde yaşanan dil, inanç, kültür, ekonomik ve Corona kriziyle de yeniden bir kaosa sürüklendiklerini görüyoruz.

Tüm bu nedenlerle her ne sebeple olursa olsun öldürülen, işkence gören, aşağılanan bu ‘Melek’lerin (Mersin’de öldürülen kadınlar ve öldürülen Mersinli kadınlar)  anısına ‘Melekleri Öldürmeyin’ adlı sergimizi Uluslararası Dünya Kadınlar günü nedeniyle açacağız. Etkinlikte 100 resim sergilenecektir.

Uluslararası olan bu sergide tüm dünyadan sanatçılar konuyla ilgili ürettikleri resimlerin yüksek çözünürlükte fotoğraflarını burada 300X200 cm boyutlarında basılarak cadde üzerinde elektrik direkleri arasında monte edilen taşıyıcılara asılacaktır. Sergi, salgın nedeniyle belli mesafe kuralları çerçevesinde planlanmıştır. 

 

MERSİN HALKINA SERGİ DAVETİ

Bilindiği gibi Mersin’de son yıllarda kültürel ve sanatsal kalkınmanın kendini gösterdiğini yaşamaktayız. Her türlü sanatsal etkinlikler; konserler, sergiler, yarışmalar, performanslar, sokak etkinlikleri ayrıca sanal sanatsal etkinliklerle dünyanın her yerinde izlenilmeye başlanmanın keyfini yaşıyoruz. Bir çok kültür-sanat kurumlarının Covid-19 nedeniyle korunma kurallarını avantaja çevirdiğini görüyoruz. Sanatçı yetiştiren fakültemiz ve sanatı yaygınlaştırma misyonuyla yola çıkan topluluğumuz, birçok sosyal sorumluluk projeleriyle; AMATEM’de tedavi gören çocuk ve gençlerle, suça itilmiş cezaevi çocuklarıyla, kanserli çocuklarla, sokak çocuklarıyla ‘Dışavurumcu resim terapileri’, ‘Kadraj ve kendine odaklanma’, ‘Tıp Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi 100 Eser çalışması’, ‘Anestezi Bölümü Duvar Resmi’ ve ‘Cezaevi gençleriyle duvar resmi’ gibi sanatsal projeleri gerçekleştirmiştir.

Bundan ilhamla kentimizde yaşanan bu eğitim krizine ve toplumsal bunalıma; ‘Kültür –Sanat’ etkinlikleriyle bir çözüm olmak, çarpık kentleşme içinde ise bu sergilerle ‘Estetik- Güzel’ algısının gelişmesini sağlamak, ‘İyi – Güzel’ duygusun gelişmesini sağlamak, ‘İnsan-Doğa’ sevgisini geliştirmek, kentimizin, sosyokültürel ve sosyoekonomik kalkınmasına destek olmak asil görevlerimizdendir. Bu anlamlı sergisiyle, galeriye ve müzeye gidemeyen halkımızın ayağına gitmek bizim için en büyük mutluluktur.

Tüm Mersinliler 8-15 Mart tarihlerinde görülebilecek açık hava sergimize davetlidir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA