“ŞİDDETİ FRENLİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ŞİDDETİ FRENLİYORUZ”


 

Haber Merkezi

 

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası, Mimoza Kadın Derneği ile çalışma kararı aldı.

Bursa merkezli Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği’nin Avrupa Birliği (AB) hayata geçirdiği “Şiddeti frenliyoruz” Mersin’de Mimoza Kadın Derneği ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğinde hayat bulacak.

Ayrımcılığı ve kadına yönelik şiddetle mücadele yöntemlerini içeren proje için Oda başkanı Veysel ile Dernek Başkanı Çiğdem Göksoy arasında protokol imzalandı.

İmza töreninde; ülke genelinde 2019 yılında 474 ve 2020 yılında ise 300 kadın cinayeti işlendiğine dikkat çekilerek, proje ile kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için ulusal çapta ve yerelde kadın kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel sektör işbirliği ile verimli sonuçlar elde edilmesi amaçlanıyor.

Proje ile; şiddet ortamından uzaklaşma durumunda özellikle gece taksi kullanan kadınların, nereye götürüleceği ve ne yapabileceklerine dair şoförlerin bilgi eksikliklerinin giderilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında şoförlere eğitim verilerek, bilgilendirme çalışmaları yapılacak. Ayrıca taksilere “Şiddeti frenliyoruz” çıkartmaları yapıştırılarak, destek verilmesi sağlanacak.

 

“KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE KATKI VERECEĞİZ”.

Başkan Veysel Sarı konuyla ilgili şunları söyledi: “Maalesef kadın cinayetleri, kadına şiddet Türk toplumunun içini acıtan, büyük üzüntü ve endişe yaşanmasına neden olan en büyük sorunumuzdur. Kadınlarımız kutsal en değerli varlıklarımızdır. Kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetin önlenmesine yönelik Bu mücadeleye başta ben ve bin 580 taksici esnafımızla destek vermeyi, her birini Ana kabul ettiğimiz kadınlarımıza karşı görev kabul etmekteyiz. Bu projeye tüm taksici arkadaşlarımın da büyük destek vereceğine inanıyorum ve bu mücadelede zerre kadar bir katkımızın olmasından da büyük mutluluk duyacağız. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlarım” dedi. 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA