YAZAR SUNA TANALTAY VEFAT ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YAZAR SUNA TANALTAY VEFAT ETTİ


 

Psikolog yazar Suna Tanaltay vefat etti. 88 yaşındaki Tanaltay’ın cenazesi bugün Mersin’de bulunan Akbelen Mezarlığı’nda defnedilecek.

Haber Merkezi

 

Öykü, şiir, deneme ve kişisel gelişim alanında çok sayıda eseri olan psikolog, şair ve yazar Suna Tanaltay, 88 yaşında vefat etti. Tanaltay'ın kalp yetmezliğine bağlı olarak vefat ettiği öğrenildi.

Radyo ve televizyonlarda yaptığı söyleşilerle tanınan psikolog, şair ve yazar Suna Tanaltay’ın cenazesi Akbelen Mezarlığı’nda öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası, pandemi kuralları çerçevesinde defnedilecek.

 

SUNA TANALTAY KİMDİR?

22 Nisan 1933 yılında Mersin’de dünyaya gelen Suna Tanaltay, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nden 1957 yılında mezun oldu ve Çapa Tıp Fakültesi'nden psikiyatri sertifikası aldı.

Kandilli Kız Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi'nde psikoloji, felsefe ve edebiyat öğretmeni olarak görev yapan Tanaltay, 1958 yılından 1979 yılına kadar Çapa Psikiyatri Kliniği’nde psikolog olarak da görev yaptı. Psikiyatrist, yazar ve şair olarak tanınan eşi Dr. Erdoğan Tanaltay ile muayenehane açtı ve eşiyle Türkiye’yi dolaşıp ‘Sevgi, Saygı, Hoşgörü’ konulu söyleşiler yaptı. TÜBİTAK’ta ‘Medyada ve İnsan İlişkilerinde Sevgi ve Saygı’ dersleri verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA