MUSTAFA GÜLTAK, MODEL FABRİKA’YI ZİYARET ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUSTAFA GÜLTAK, MODEL FABRİKA’YI ZİYARET ETTİ


 

Haber Merkezi

 

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) sınırları içerisinde yer alan Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi'nin konuğu Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak oldu.

Sanayicilerin buluşma noktası haline gelen, Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi sanayicilerin yanı sıra kent önderlerinin de dikkatini çekiyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, MTOSB, MTSO ve UNDP katkıları ile hayata geçirilen Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi'ni ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Başkan Yardımcıları Gökmen Akyürek ve Aydın Egin ile birlikte  MTOSB Başkanı Sabri Tekli, Yönetim Kurulu Üyesi Seyfetullah Işık, Bölge Müdürü Halil Yılmaz ve fabrika yetkililerinden bilgiler aldı.

Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Model Fabrika'da yer alan Space Center robot atölyesini de ziyaret eden Gültak, öğrencilerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.  MTOSB Başkanı Sabri Tekli, yapımı tamamlanan 3. Organize Sanayi Bölgesi hakkında da Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ı çekilen drone görüntüleri ile bilgilendirdi.

Öncü ve örnek işletmeler hedeflediklerini belirten Başkan Tekli “Türkiye'de Uygulamalı KOBİ Yetkinlik Merkezi yani Model Fabrika kurulması amacını taşıyan proje kapsamındaki Mersin Model Fabrika'da, özellikle KOBİ'ler, yalın ve dijital dönüşüm müfredatı ile bu yönde gelişmelerini başlatacak kapsamlı eğitim ve danışmanlık desteği alabilecekler. Mersin Model Fabrika olarak benimsediğimiz vizyon kentimiz ve çevresindeki şehirlerde bulunan bütün işletmelerimize 5 yıl içerisinde yalın üretim felsefesini benimseterek, kendi bünyelerinde uygulamalarını sağlamak yalın dönüşüm ile dijitalleşmiş işletmelerimizin dünyada öncü ve örnek işletmeler haline getirmek” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA