HEKİMLER 14 MART’TA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HEKİMLER 14 MART’TA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNACAK


 

Pandemi sürecinde 9’u hekim, 20 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiği Mersin’de Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı’nda sorunlara çözün önerileri sunacak.

Haber Merkezi

 

Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu, pandemi gölgesinde düzenleyeceği 14 Mart Tıp Haftası etkinliklerini için hazırlıklarını tamamladı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, 2021 yılının Tıp Haftasını pandeminin gölgesinde kutlandığını söyleyerek, tüm dünyayı kasıp kavuran, 1,5 milyondan fazla kişinin ölmesine neden olan bir salgınla karşı karşıya olunduğunu vurguladı.

 

GÜNLÜK VAKA SAYISI 12 BİN

“Ama neden bu salgını yenemedik?” sorusunu da gündeme getiren Antmen, “Neden bir yıl geçmesine rağmen 12 bine yakın günlük vaka sayısı ile karşı karşıyayız? Neden nüfusumuzun yüzde 3’ü çift doz aşılamaya ve henüz yüzde 10’u tek doz aşılamaya kavuşmuş durumda? Her şeyden önemlisi bu sıkıntılara rağmen neden yanlış açılma politikaları ile vatandaşı karşı karşıya bırakıyoruz?

Ne yazık ki pandeminin başından bu yana süren yanlış sağlık politikalarına devam ediyoruz ve 1 Mart günü ilan edilen yanlış açılım programlarıyla önümüzdeki ayları da pandemiye kurban edeceğimizden ciddi endişelerimiz bulunmaktadır.

Yeni alınan kararlardan biri olan okulların açılması, yapılması gereken şeylerden biriydi ancak öğretmenlerin aşılanmadığı, milli eğitim çalışanlarına yönelik bir tarama programının ortaya konmadığı, özellikle kamu okullarının kaderine terk edildiği bir dönemde bu yanlış politikaların canımızı çok yakacak sonuçlar doğurması kaçınılmazdır.

 

TABİPLERDEN SORUNLARA ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Salgının halen etkisini sürdürdüğü bugünlerde, biz sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Haftası etkinliklerini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Yaklaşık 20 yıldır bir kutlamadan ziyade mücadele haftasına dönüşen 14 Mart, bu sene her zamankinden daha sıkıntılı bir süreç ile karşı karşıya bıraktı bizi. Mersin’de 9’u hekim, 20 sağlık çalışanını pandemide yitirdik ve bu anlamda bu yıl biraz da onları anmaya, isimlerini yaşatmaya, aileleri ile birlikte olmaya çalışacağız.

Ekteki programdan da anlaşılacağı üzere yapacağımız söyleşilerde pandeminin neden olduğu halkın ve sağlık çalışanlarının sorunlarına yönelik çözümler aramaya, alternatif öneriler sunmaya çalışacağız.

Tüm sağlık çalışanlarını ve halkımızı bu etkinliklerimize katılmaya, katkı sunmaya ve bizimle birlikte olmaya çağırıyor, hepimizin Tıp Haftasını kutluyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA