MERSİN’DE DİNAMİK DENETİM BAŞLIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE DİNAMİK DENETİM BAŞLIYOR


 

Kontrollü normalleşme döneminde "Dinamik Denetim Modeli"ne geçildi. Vali Su, bu amaç doğrultusunda kentteki tüm meslek kuruluşlarının, yerel yönetimlerin denetim için sahada olmasının çok önemli olduğunun altını çizdi.

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali İhsan Su, İçişleri Bakanlığınca Covid 19 tedbirleri kapsamında  başlatılan “Dinamik Denetim Süreci”yle ilgili tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, yerel yönetimler ve meslek odaları temsilcileri ile birlikte bilgilendirme toplantısı yaptı.

Mersin Valiliğinde Vali Ali İhsan Su Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya,  Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Vali Yardımcıları, merkez ilçe kaymakamları, merkez ilçe belediye başkanları, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, oda başkanları Nihat Dagdelen, Mustafa Köç, Ümit Özkan, Aziz Biricik, Eşref Tombak, Adem Yaşat, Doğan Gündüz ile diğer STK temsilcileri katılım gösterdi.

 

DENETİM ÖNEMLİ ETKEN

Toplantıda Sağlık Bakanlığınca belirlenen kriterlere göre, iller 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılarak salgınla mücadeledeki tedbir seviyelerinin risk gruplarına göre belirlendiği ifade eden Vali Su, kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için; temizlik, maske, mesafe prensiplerinin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara toplumun tüm kesimlerince uyulmasının önemi kadar denetim faaliyetlerinin etkinliği ve sürekliliğinin büyük bir etken olarak görüldüğünü söyledi.

 

“DENETİM İÇİN SAHADA OLUN”

Vali Su, bu amaç doğrultusunda kentteki tüm meslek kuruluşlarının, yerel yönetimlerin denetim için sahada olmasının çok önemli olduğunun altını çizerek, “Amacımız şu an turuncu olan rengimizi önce sarıya, sonra maviye dönüştürmek. Bunun için hepimiz denetimlere ağırlık verecek. Şu an Mersin olarak bıçak sırtındayız. İhmale göz yummayarak bir an önce önce sarıya ysonra maviye dönme çalışmasında olacağız. Eğer kurallara uyulmazsa, rehavete kapılırsak, bütün kazanımlarımızı tekrar kaybederiz ve yeniden kısıtlamalarla karşılaşırız. Bunun için esnaf sanatkarlarımız belirlenen kurallara harfiyen uymasını istiyoruz ve bu doğrultuda, meslek odalarının denetim ekipleriyle sahada olmasını istiyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA