CHP’DEKİ KAVGA AKP’NİN KOZU OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEKİ KAVGA AKP’NİN KOZU OLDU!


 

CHP’de parti içi kavga Tarsus’ta muhalefetin kozu oldu! Tarsus Meclisi’nde AKP, CHP’ye görevden alınan Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay’ın, “Kapalı kapılar ardında yapılan kirli pazarlıklar ile yaşanan eksen kayması sonucunda, yolda bulunanlarla birer birer değişilmeye başlandı” paylaşımı üzerinden yüklendi.

HEDİYE EROĞLU

 

CHP’li Tarsus Belediyesi’nde Başkanı Haluk Bozdoğan’ın, il ve ilçe teşkilatları ile Büyükşehir Belediye Başkanı Vaha Seçer arasındaki uyuşmazlıklar devam ederken, sular durulmuyor.

Uzun zamandır Başkan Yardımcısı Ali Erhan Okyay ile uyuşmazlık yaşayan Başkan Haluk Bozdoğan geçtiğimiz günlerde Okyay’ı görevden aldı.

CHP’li Ali Erhan Okyay’ın, sosyal medya hesabından son olarak “Yola çıkılanlar, kapalı kapılar ardında yapılan kirli pazarlıklar ile yaşanan eksen kayması sonucunda, yolda bulunanlarla birer birer değişilmeye başlandı” paylaşımı yapması, Tarsus Meclisi’nde muhalefetin kozu oldu.

 

AKP: “ENDİŞELİYİZ”

AKP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu, bazı taşınmazların satışı, kiralanması ve işletilmesi ile ilgili istenen yetki talebine, Okyay’ın paylaşımını kaynak göstererek, satışa çıkarılacağı endişesi ile yetki vermek istemediklerini söyledi.

CHP’liler duruma karşı çıkararak, satışın söz konusu olmadığını savundu.  Başkan Bozdoğan satış için yetki istemediklerinin altını çizerek, “Yatırımcı geldiği zaman elimiz güçlü olsun istiyoruz. Yeşil alanlarda yapılacak çalışmalar için bu yetkiyi istiyoruz. Bizim bu taşınmazları satma gibi bir eğilimimiz yok” dedi.

Taşınmazların satışı ile ilgili teklifler muhalefete rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

 

“ENDİŞEMİZDE HAKLI OLDUĞUMUZU ÖĞRENDİK”

Ancak Altınsucu, “Satış yetkisinin kullanılmayacağına dair beyanlarda bulunuldu. Bununla ilgili 21. Mayıs 2020 tarihinde Gaziler Mahallesi 1473 ada bir parseldeki taşınmazın sermaye artışı gerekçesiyle TESKİ’ye devri için karar almıştık. Bu taşınmazın TESKİ’ye devredildikten sonra 11 Haziran’da 1 milyon 615 bin TL’ye satıldığını öğrendik. Sermaye artışı için devredilecek denilmişti. Satılmayacak denilmişti ama maalesef bugün buranın satıldığını öğrendik. Daha önce de yaklaşık 3 milyon 425 bin TL’lik yani şuana kadar toplam 5 milyon TL’lik satış gerçekleşti 2 yılda. Gazi Mahallesi’ndeki satış ile ilgili bir ilana çıkıldı mı? İhale ile mi satıldı ki biz ilanı görmedik. Taşınmazların satılmayacak taahhüdü ile devri ve bu şekilde ihale yapılmadan satışının Tarsus Belediyemizi zarara uğratacağı endişesi taşıyoruz. Ve maalesef bugün öğrendiğimiz bu bilgi ile bu endişemizde haklı olduğumuzu öğrendik.

 

AKP, CHP’YE OKYAY ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

Dün meclis üyemiz Ali Erhan Okyay bir açıklama yaptı. ‘Kapalı kapılar arkasında kirli pazarlıklar yapıldığı için yola çıkılanlar yolda bulunanlar ile değiştirilmiştir’ dedi. Bilmiyoruz artık bu 1 milyon 615 bin TL’ye satılan yer ilana çıkılmayarak, ihale yapılmadan satıldığı için acaba bu pazarlıklardan bir tanesi mi? Bilmiyoruz” dedi.

Burada Okyay araya girerek, “Ben CHP’liyim, siz AK Partilisiniz. Parti içine karışmayın, sizin haddinize değil bunlara karışmak. Benim parayla, pulla konuşmayın” tepkisi verdi.

Başkan Bozdoğan ise araya girerek, “Söz almadan konuşmayın, önce bitirsin” dedi.

CHP’li Okyay’ın sosyal medya hesabından kamuya yönelik bir açıklama yaptığına dikkat çeken AKP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu, “Biz sizin parti içinde konuştuğunuz konuyu burada konuşmuyoruz. Kamuoyu açık yaptığınız açıklamadan rahatsız oldum. Ben öyle anladım. Bizim anladığımız bu kirli pazarlıklardan rahatsız oldunuz, buradan dolayı böyle bir açıklama yaptınız. Biz belediyeye ati ne bir TL’nin, ne de bir metrekarelik değerin kesinlikle kirli pazarlıklara konu edilmemesini arzu ediyoruz. Belediyeye ait taşınmazların da satışının takipçisi olacağız” dedi.

 

PARTİ İÇİ SAVUNMASI!

Sosyal medyadan sert eleştirilerde bulunan Okyay, bunun AKP’lilerce kullanılmasına sert tepki verdi. Ali Erhan Okyay, “Parti içi olaylara sizin müdahil olmanız sizin hadsizliğinizi gösteriyor. O parti içimizdeki bir olaydır. İki yıllık başkan yardımcılığı görevim sona erdi. Onunla ilgiliydi. Siz tepeden atamayla geldiğiniz, sizin partinizde biat kültürü olduğu için siz bilemezsiniz bu işleri. Hiçbir şekilde para, pul ilişkilerini benimle ilişkilendirmeyin. Ben sizden duyuyorum şimdi bu arsanın satıldığını. Kendinize gelin.

Biz de demokrasi vardır, her şeyi dile getirebiliriz. Bu makamlar geçicidir. Önemli olan dostlukların baki kalmasıdır. Görevler alınır, verilir. Önemli olan dost kalabilmektir. Partimin bir neferi olarak doğru yapılan her şeyin arkasındayım. Yanlış gördüğümde sizden daha sert muhalefet yapacağımı da biliniz. Ama böyle kapalı kapılar arasında deyip yanlış yorumlayarak edebiyat oyunları ile lastik gibi sağ sola çekerek benim üzerimden bir yere varamazsınız” dedi.

 

“KAPALI KAPILAR ARDINDAKİLER SİZİ DE RAHATSIZ ETMİŞ”

AKP’li Altınsucu ise “Ali bey parti içi mesele dedi ama bu sizin kamuya açık yaptığınız bir açıklama. Siz bir oyunun içindesiniz demiyoruz. Sizde bundan dolayı mutlaka böyle bir açıklama yapmışsınız. Siz de kapalı kapılar arkasında yapılan pazarlıklardan rahatsız olmuşsunuz ki böyle bir açıklama yapmışsınız. Hatta ben saygı dudum, tebrik ettim. Biz buna dayanarak da satılan veya devredilecek hiçbir yerin ihale yapılmaksızın, adrese teslim usulü mü yapılıyor ya da biriyle görüşülüyor ona göre mi satılıyor bilemiyorum ama ihalesiz satılmasını istemiyoruz” dedi.

CHP’li Okyay ise AKP’li Altınsucu’ya sosyal medyadan kendisini takip ettiğini ancak beğenmediğini söyleyerek, beğenmeye ve siyaset ile ilgili partide görüşme yapmaya çağırdı. İki yıllık görev süresinde halka hiçbir şekilde yalan söylemediğini ve görevini yapmaya çalıştığını söyleyen Okyay, “Başarılı her çalışmanın arkasında ben olacağım” dedi.

 

“BELEDİYELERDE BİREY DEĞİL, EKİP BAŞARIR”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise Ocak ayından bu yana 30 açılış gerçekleştirdiklerini, Mart ayında 30’un üzerinde tesis açacaklarını bildirdi. Bozdoğan,  durmadan çalışan bir belediye; gecesini gündüzüne vermiş bir belediye var. Halkımızın sorunlarına derman olmak tek gayemizdir. Belediye olarak elimizden geldiğince vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunacağız” dedi.

Yerel yönetimlerde bireyin değil, ekibin başarısının önemli olduğunu aktaran Başkan Bozdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bizim yöneticilikte önem verdiğimiz 5 tane özellik vardır. Birincisi adalettir, adil olmamız gerekir. İkincisi meşverettir, istişare edeceğiz. İstişare etmeden neticeye gidemeyiz. Üçüncüsü de maslahattır. Şahsi değildir burada hiçbir şey. Tarsus Belediyesi eğer ürün pazarlıyor, bir şeyler ortaya koyuyorsa bu bir ekip çalışmasıdır. Birey olarak kimse ben şunu yaptım, ben bunu yaptım, ben böyleyim, ben şöyleyim diyemez. Bu bir ekip çalışmasıdır, ekip başarır. Bir kişi, iki kişi, üç kişi, beş kişi başarmaz. Dördüncüsü liyakattir. İşi en iyi kim yapıyorsa, o iş ona verilir. Bugün bu işi en iyi yapacak bir arkadaş varsa ona bu görevi veririm ve bundan da gurur duyarım. Daha önce mecliste de anlattım. Yorulan olur, ben de yorulurum. Hiçbirimiz bulunmaz hint kumaşı değiliz. Mezarlıklar dolu zaten onlarla. Ama bir şeyi yaparken de yöneticide bulunması gereken sıfatları da herkesin bilmesi gerekiyor. Beşincisi de ehliyettir yani emaneti ehline vereceksiniz”

 

“BENİM EFENDİM HALKTIR”

Başkan Bozdoğan konuşmasının devamında Belediyelerin hizmet yeri olduğunun altını çizerek, “25 yıllık doktorluk ve memurluğumda devlet adamı inanışım ve görüşüm hiç değişmedi.  Siyasiler gelecek seçimi düşünür ama ben bir devlet adamı görüşüyle gelecek nesilleri düşünürüm dedim ve çalışmalarımı da böyle yaptım. Yeri geldiğinde siyasiyim ama belediyeler hizmet yeridir. Teşkilatlarımız hizmetin siyasallaşması için vardır. Tüm teşkilatlar böyledir. Bir verilen hizmet varsa o hizmetin siyasallaşmasını yapacak olan teşkilatlardır. Evet ben Tarsus halkımı mutlu etmek için geldim. Efendim halk benim. Efendim köylüm. Hak yolundayım, halk yolundayım, hakikat yolundayım” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA