SPREY BOYA İLE BOYAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SPREY BOYA İLE BOYAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?


 

Sprey Boya ile Boyama İşlemi Nasıl Yapılır?

Sprey boya, basınç uygulanmış bir metal tüpün içinde gaz ile sıkıştırılmış olan boya çeşididir. Sprey boyalar iç ve dış bölgelerde oldukça fazla kullanılmaktadır. Çok hızlı bir şekilde kuruma özelliğine sahip olduğu için acil boyanması gereken işlerde oldukça fazla tercih edilmektedir.

Fırça ya da ruloya ihtiyaç duymadan oldukça kolay işlemler sayesinde hızlı ve etkili bir boyadır. Ortalama kuruma süresi 10 dakika olan sprey boyalar hemen hemen bütün yüzeylere yapışmaktadır. Sprey boya fiyatları oldukça uygun olduğu ve hemen hemen bütün renklere sahip olduğu için en fazla tercih edilen boya çeşitleri arasındadır. Sprey boyaların renklerini anlamak ise oldukça kolaydır. Kapaklarında yer alan renkler sprey boyaların tüpün içindeki renkleri ifade etmektedir.

Sprey boya ile boyama yapma diğer boyaların aksine oldukça kolay uygulanan bir işlemdir. Sprey boyalar, tüpün içinden çıkan ince bir sis halinde uygulanacak alana dağılmaktadır. Geleneksel rulo ve fırçaların aksine sprey boya ile boya yapmak daha hızlı ve daha kullanışlıdır. Endüstriye sprey boya, tüp içinde sıvılaştırılmış gaz olarak kullanılmaktadır. Sprey boya yapılacak olan alanın iyice temizlemesi ve hiçbir şekilde toz vb. olmaması gerekmektedir.

Sprey Boya Nasıl Kullanılır?

Sprey boya ile boyamaya başlamadan önce en doğru şekilde boya yapmanız için doğru sprey boyayı seçmeniz gerekmektedir. Profesyonel bir şekilde sprey boyayla boya yapmanız için ihtiyacınız olan malzemeler bulunmaktadır. Gerekli malzemeler ise şunlardır;

  • Sprey boya
  • Maskeleme bandı
  • Ağız maskesi
  • Steril eldiven
  • Astar boya
  • Sıçramayı engellemek için naylon ya da gazete kâğıdı

Sprey Boya Uygulama Adımları

  • İlk olarak boyanacak alanın iyi bir şekilde havalandırılması gerekir
  • Boyama işlemini yapacağınız sprey boyanın aşırı püskürtmediğini kontrol edin.
  • Boyanacak alanı hazırlayın ve en iyi şekilde boyama yapmanız için boyanacak bölgeyi temizleyerek zımparaladıktan sonra temiz bir bez ile kurutun.
  • Astar öncesi temizlenen alan boyanın rengini daha iyi bir şekilde verecektir
  • Naylon ya da gazete kâğıtlarını yere serin ve sprey boyayla boyamaya başlayın. Şeritler halinde sprey boyayla boyama işlemine devam edin.
  • Sprey boyayı en az 1 dakika aralıklar halinde çalkalayarak boyanacak alanla mesafenizin en fazla 30 santim olduğuna dikkat edin.
  • Boyama süresi boyunca sprey boyayı çalkalayın. Şeritler halinde devam ederek boyama işlemini tamamlayın. Boyama işleminin tamamlandığından emin olmak için ince bir şekilde boyanan bölgelerin üstünden tekrar boyama işlemine devam edin ve kurumaya bırakın.

Ülkemizde en fazla tercih edilen ve uygulamalarda kullanıldıktan sonra beğenileri üstünde toplayan Casati sprey boyasıdır. Farklı alanlar ve birbirinden farklı uygulama işlemlerinden sonra beğenileri fazlasıyla hak eden Casati sprey boya, kalitesi ve renklerin tam olarak uygulanan alana sorunsuz olarak gerçekleştiği için tercih edilmektedir. Özellikle Casati boyalar arasında en fazla tercih edilen ise Casati Ral 9010 sprey boyasıdır. Beyaz rengi seven ve tercih edenlerin en fazla kullandığı Casati boya çeşididir. Bu nedenle sprey boyayla uygulama yapacaksanız beyaz renge ihtiyacınız olursa kesinlikle bir kez denemeniz önerilir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA