100. YIL ORMANI İMARA MI AÇILACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

100. YIL ORMANI İMARA MI AÇILACAK?


 

Deniz kaplumbağalarının yaşam alanı olmasına rağmen sık sık doğa katliamları ile gündeme gelen 100. Yıl Ormanı’nın imara açılacağı iddiası gündeme geldi.

Haber Merkezi

 

Caretta carettaların yuvalama ve yaşam olanı olmasına rağmen sık sık gündeme doğa tahribatları ile gündeme gelen Mezitli’deki 100. Yıl Ormanı’nın şimdide imara açılacağı iddia edildi. Rıdvan Turan, konuyu meclis gündemine taşıdı. Turan, konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması için soru önergesi verdi.

 

İDDİALAR AÇIKLANMALI

Dr. Rıdvan Turan önergesinde “Mersin’in Mezitli ilçesi Davultepe mahallesinde bulunan Yüzüncüyıl Ormanı’nın Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından özel kişiler veya şirketlere kiralandığı iddia edilmektedir. Bir başka iddiaya göre Yüzüncüyıl Ormanını kiralayan özel kişi veya şirket bu alanda imar çalışması yaparak orman içinde ağaçları kesmektedir. Yüzüncüyıl Ormanı denize sıfır olması ve habitatı nedeniyle Caretta Caretta’ların yumurtlama bölgesidir. Dolayısıyla Yüzüncüyıl Ormanı’nın imara açılması, ormanın Caretta Caretta’lara ev sahipliğini ortadan kaldıracak ve bölgenin ekolojisini olumsuz etkileyecektir. Bu anlamıyla Yüzüncüyıl Ormanı hakkında kent siyasetinde önemli yeri olan iddiaların açıklanması gerekmektedir” dedi.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi: “Yüzüncüyıl Ormanı’nın Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından özel kişilere veya şirkete kiraya verildiği iddiaları doğru mudur? Eğer doğru ise bu alan kimlere ne kadar süreliğine ve ne kadar bedel karşılığında kiraya verilmiştir?

Yüzüncüyıl Ormanı’nda imar faaliyetlerinin olacağı iddiaları doğru mudur? Eğer doğru ise bu alanda hangi imar çalışmalarının yapılması planlanmaktadır?”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA