ORMANCILAR KANUN DIŞI MÜDAHALELERE KARŞI EĞİTİM ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMANCILAR KANUN DIŞI MÜDAHALELERE KARŞI EĞİTİM ALDI


 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü 2021 Yılı OZM Şubesi Eğitim Çalışmaları, 8 Orman İşletme Müdürlüğünde 266 personelin katılımı ile tamamlandı.

Yapılan eğitim seminerlerine Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Bölge Müdür Yardımcısı Durmuş Bilal Akkuş, orman işletme müdürleri, müdür yardımcıları, şefler, avukatlar, başsavcı, savcı, asliye ceza hakimi, orman muhafaza memurları, mutemetler ve ilgili personel katıldı. 

Eğitim, Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Veysel Önen, şube mühendisleri Ömer Türkleş, Ersin Tuncay Sarı ve Entomolog Mehmet Kaplan tarafından verildi.

Eğitim faaliyetleri kapsamında, damga ve nakliye teskereleri, silah taşıma, orman koruma (orman suçları, TKE çalışma programları, suç tutanağı tanzimi) otlatma, arama ve el koyma 305 sayılı orman bitkisi ve bitkisel ürünlere arız olan zararlı organizmalardan ibre ve yapraklarda zarar yapan zararlı böcek konularında eğitim verildi.

Bölge Müdürü Akduman, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Ormanların korunması bizim asli görevimiz. Ülkemizde ve ilimizde yaşayan halkımızın, orman alanlarından beklentisi her geçen gün çeşitlenerek artmaktadır. Bu nedenle ormanlarımıza kanun dışı yapılan müdahalelerle etkin bir şekilde mücadele etmek büyük önem arz etmektedir. Bölge Müdürlüğümüzce toplumun ormanlardan beklentilerini en iyi şekilde karşılamak ve ormanların gördüğü hizmetleri gelecek nesillerin yararlanmasına sunmak, ormanların iyi bir şekilde korunması ile sağlanabilir. Personelimizin bilgilerinin tazelenmesi, yönetmeliklerde ve tamimlerde yapılan değişiklikleri öğrenmeleri uygulamalarda doğru kararlar vermeleri açısından son derece önemlidir. Çünkü uygulamada yapılan hataların telafisi çok zor olmakta ve uygulayıcı arkadaşlara kanuni müeyyide getirmektedir. Bu nedenle bu tür eğitimlerin üzerinde önemle duruyoruz” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA