SİLİFKELİ AVUKATLARIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKELİ AVUKATLARIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI


 

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyesi ve Silifke ilçe temsilcisi Av. Aslı Trak ile birlikte, Silifke Cumhuriyet Savcısı Tahir Özgenç’i makamında ziyaret etti.

İlçe avukatlarının adliye içerisinde yaşamış oldukları sorunları dile getiren Başkan Yeşilboğaz, vatandaşın hak kaybına uğramaması ve adalete hızlı erişimi için adliyelerdeki yüksek verimli işleyişin sağlanması ve avukatın mesleğini icra etmesinin önündeki engellerin kaldırılması, mesleki ve yargısal sorunlarının baro ile ilgili makamların işbirliğiyle çözüme kavuşması için adım atılması gerektiğini söyledi.

Ziyaret kapsamında vatandaşın adalete erişiminin önündeki engellerin kaldırılması için hep birlikte çözüm odaklı hareket edilmesi konusunda hemfikir sağlandı.

Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Tahir Özgenç ise, “Ülkemizin ve insanlığın ortak değerleri için savunma mesleğini her yerde, her koşulda ifa eden avukatların ve Mersin Barosu’nun karşılaşmış olduğu sorunların çözümüne yönelik girişimlerine destek olmaya devam edeceğiz. Mesleki sorunların çözümünde, yargı çalışanlarının birlikte mücadele etmesini önemsiyoruz” diye konuştu.

 

AVUKATLARIN SİLİFKE ADLİYESİ’NDEKİ SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ayrıca, yönetim kurulu üyesi ve Silifke ilçe temsilcisi Aslı Trak, Anamur temsilcisi Murat Kılınç, avukat Mehmet Doğan Hamza Kar ve avukat Selahattin Özilici ile birlikte, Silifke Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Korkmaz’ı da makamında ziyaret ederek, ilçe adliyelerindeki işleyişin avukatların halkın adalete erişim mücadelesindeki engellemeleri dile getirdi.

Avukatların gerek duruşmada, gerekse icra ve mahkeme kalemlerinde yaşadıkları sorunların çözümü konularında karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette, avukatın mesleğini engelsiz yapabilmesinin halkın adalete engelsiz ve hızlı erişimi için önemli olduğu belirtilerek, bu konularda birlikte çalışmalar yapılması yönünde görüş birliğine varıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Silifke Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Korkmaz ise, adaletin temsilcisi, olmazsa olmazı olan avukatların görevlerini engelsiz bir şekilde yapmaları için Mersin Barosu ile birlikte hareket etmenin önemli olduğunu söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA