MERSİN’DE KISITLAMALAR SÜRÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE KISITLAMALAR SÜRÜYOR!


 

Korona virüs ile mücadele kapsamında hayata geçirilen kısıtlamaların kaldırılması ve kademeli olarak normalleşmeye dönüş ile ilgili Mersin’in durumu belli oldu.

HEDİYE EROĞLU
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası koronavirüsle mücadelede alınan yeni kararları açıkladı.

Açıklama kapsamında risk değerlendirme haritasına göre, Mersin yüksek riskli (turuncu) kategoride yer aldı. Güncel haritaya göre Mersin’de; kafe ve restoranlar saat 07.00 ile 19.00 arası açık olacak. Cumartesi günü sokağa çıkma yasağı olmayacak ama Pazar günü sokağa çıkma yasağı devam edecek. Halı saha, yüzme havuzu gibi yerler kapalı olacak. Ülkenin tamamında süren 21:00 - 05:00 arası sokağa çıkma yasağı devam edecek.

Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacak. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacak. Mersin’in de kategorisinde yer aldığı yüksek ve çok yüksek riskli illerde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA