BOZYAZI İÇİN SKANDAL İDDİALAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOZYAZI İÇİN SKANDAL İDDİALAR!


 

Bozyazı’da yıllardır ecrimisil ödeyerek hazineye ait tarım alanlarını ekip biçen çiftçilerin ellerinden arazilerin alınmak istenmesine tepki gösteren CHP’li Alpay Antmen, “Ekim için başvuruda bulunan çiftçilerin geri çevrildiği doğru mudur? Bahsi geçen arazilerde millet bahçesi mi yapılacak?” diyerek sandal iddialarla ilgili bakanlıktan yanıt istedi.

Haber Merkezi

 

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in, Mersin Bozyazı'daki hazine arazileri ile ilgili çiftçilerin yaşadığı sorunlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a soru önergesi verdi.

Bakanlıktan gelen yanıtta; Bozyazı’da 380 adet hazine taşınmazının bulunduğu, tarımsal amaçlı kullanılan taşınmazlara ilişkin ecrimsil işlemlerinin yapıldığı ve söz konusu mahallede inşaata açılan Hazine arazisinin bulunmadığı tespit edildiği bildirildi.

 

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Milletvekili Antmen, bakanlığa sorularında şu konulara değindi; “Mersin Bozyazı İlçesi Tekmen Mahallesi’nde vatandaşlarımız hazine arazilerini kiralayarak kullanmaktaydı. Bu arazilerde tarım ürünleri yetiştiren vatandaşlar hem üretime hem de ekonomiye katkıda bulunmaktaydılar.

Vatandaşların uzun yıllardır kiralayarak kullandığı araziler 2018 yılından bu yana maalesef kullanılmamaktadır.

Mersin Bozyazı’da üretici vatandaşlarımızın bahsi geçen arazi mağduriyetiyle ilgili bir girişimden bulunulacak mıdır?

Boş hazine arazilerinin ekilmesi için başvuruda bulunan çiftçilerin geri çevrildiği iddiaları doğru mudur? Doğru ise bunun gerçekleri nelerdir? Boş hazine; tarım arazisinin kirası karşılığında kandırılmaması üretime ve ekonomiye vurulan bir darbe değil midir?

Bahsi geçen arazilerde millet bahçesi yapılacağı iddiaları doğru mudur? Bu araziyi millet bahçesi yapmak yerine; direk milletin kendisine vererek üretim yapmak daha faydalı olmaz mı?

Mersin Bozyazı’da hazineye ait ne kadar tarım arazisi bulunmaktadır? Bu arazilerin son beş yılda kullanım şekli nedir? Bahsi geçen arazilerden son beş yılda satılan kısım ne kadardır? Satılan alanlar şuan ne şekilde kullanılmaktadır? Kimler bu arazileri satın almıştır ve hangi amaçla kullanmaktadır?

Mersin Bozyazı’da hazine arazisi olan tarım arazilerin ne kadarı inşaata açılmıştır? Bahsi geçen inşaat türleri nelerdir? Bu inşaatları kim ya da kimler yapmıştır?”

 

BAKANLIKTAN MEVZUAT AÇIKLAMASI

Bakanlık ise mevzuata anlatan yanıtında şu ifadelere yer verdi; “Bilindiği üzere hazineye ait tarım arazilerin kiralanması ve satış işlemleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve bu Kanunla 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 74’üncü maddesine dayanılarak çıkartılan Hazine Taşınmazların İdaresi Hakkında Yönetmenlik ve 300, 379, 387 ve 393 sıra numaralı Milli Emlak Genel Tebliğlerinde yer alan hükümlerle göre yürütmekte olup; önergede yer alan hususlarla ilgili yapılan incelemelerde, Bozyazı İlçesi, Tekmen Mahallesinde 2018 yıllı itibariyle rutin taşınmaz tespitlerinin yapılmış olduğu, tahmini 150 adet taşınmaz için ecrimisil tespit ve takdirin yapıldığı taşınmazların vatandaşlar tarafından kullanıldığı, vatandaşların taleplerini mevzuat çerçevesinde değerlendirilerek gerekli işlemlerin yapıldığı, doğrudan satış ve kiralama taleplerinin de aynı şekilde uygulama tebliğlerine göre değerlendirilerek gerekli işlemlerin yapıldığı, Bozyazı İlçesi, Tekmen Mahallesinde 2 adet taşınmazın genel hükümlerle göre açık teklif usulü ile kiralama işleminin yapıldığı, 22 adet taşınmazın ise tarımsal amaçlı doğrudan kiralama işleminin yapıldığı, Bozyazı İlçesi, Tekmen Mahallesinde tarımsal amaçlı kullanılabilecek yaklaşık 380 adet hazine taşınmazının bulunduğu, tarımsal amaçlı kullanılan taşınmazlara ilişkin ecrimsil işlemlerinin yapıldığı ve söz konusu mahallede inşaata açılan Hazine arazisinin bulunmadığı tespit edilmiştir”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA