KADINLAR 8 MARTA HAZIR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINLAR 8 MARTA HAZIR


 

8 Mart hazırlıklarını tamamlayan Mersinli kadınlar, kent sakinlerini etkinliklere destek vermeye çağırdı.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin Kadın Platformu, 8 Mart etkinlik programına dair Eğitim Sen'de bir basın açıklaması yaparak kadınları 8 Mart etkinliklerine davet etti.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Gülşah Yıldırım Genç, kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin, ve ayrımcılığın yanında 2020 yılında kadınların birde pandeminin  yarattığı sorunlarla boğuştuğuna dikkat çekti.

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin, diğer adıyla İstanbul Sözleşmesi Kadınlara ve LGBTİ+lara yönelik şiddetle mücadelenin yol haritası ve güvencesi olduğunun altını çizen Genç, “Bu yıl bu sözleşmenin kaldırılması tartışmaları da eklenince 2020 yılı 8 Martından bugüne biz kadınlar için zor ama bir o kadar da mücadele yılı oldu. Baskılara, para cezalarına, hukuksuz uygulamalara rağmen hayatlarımızdan, özgürlüklerimizden, sokaklardan vazgeçmiyoruz dedik.

 

“SESİNİ YÜKSELTME SÖZÜNÜ SÖYLEME GÜNÜDÜR”

Bugün erkek egemen sistemin en radikal savunucularından olan AKP iktidarı kadınlara ve LGBTİ+lara yönelik sindirme politikalarına devam etmektedir

Uşak Emniyet Müdürlüğünde kalabalık bir üniversiteli kadın grubuna çıplak arama yapılması göz altında ve cezaevlerinde kadınların yaşadıkları sistematik işkenceyi yeniden gündeme getirmiş ve AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in ‘Türkiye’de çıplak arama yoktur,   Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez’ gibi sözler sarf etmesi kadınları aşağılayan ve sistematik işkenceyi görmezden gelmeye çalışmaktır. Çıplak arama, insan onuruyla bağdaşmayan insanlık dışı, onur kırıcı muameledir ve işkencedir. Onurlu kadın tariflerine değil, insan onuruyla bağdaşmayan kötü muamele ve işkenceye karşı mücadele edilmelidir.

Bugün, kadınların, LGBTİ+ların, ötekileştirilenlerin, yok sayılanların kendi yaşam haklarına, kimliklerine, özgürlüklerine, sahip çıkmak için Yükselen kadın düşmanlığına, homofobiye ve ırkçılığa karşı sesini yükseltme sözünü söyleme günüdür.

2021 yılı 8 Martında yine sokaklarda, alanlarda, bulunduğumuz her mecrada olmaya ve mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz. Çünkü biz kadınlar bütün baskıcı, ayrımcı, erkek egemen sisteme  karşı umutluyuz, kararlıyız. Çünkü örgütlüyüz ve güçlüyüz. Tüm dünyada kadınlar artık susmayacaklarını ve mücadeleye devam edeceklerini haykırıyorlar, ve dünya kadınların eliyle değişecek. Kadın dayanışmasıyla hayatlarımıza ve haklarımıza sahip çıkmaya kararlıyız” dedi.

8 Mart programını da kamuoyuyla paylaşan Gülşah Yıldırım Gen, 1-1 Mart 2021’de saat 20:30’da çevirim içi söyleşi, ‘Pandemide Ve Krizde; Dünyayı Kadınlar Döndürüyor’, 2- 3 Mart 2021 Saat 12:30’da; ‘dayanışma duvarları aşar’ sloganıyla, ceza evinde bulunan kadın tutsaklara dayanışma kartları gönderilecek.

Mersin Kadın platformu+ İnsan Hakları Derneği ile 3- 5 Mart 2021 saat 18.00- 20:00 arası Yenişehir Belediyesi etkinlik alanı Forum önü Kadın Buluşması yapılacak. Serbest kürsü, sinevizyon, müzik dinletisi yapılacak. ‘Şiddete, emek sömürüsüne ,erkek egemenliğine karşı isyandayız’ sloganıyla 4- 8 Mart 2021 saat 18.30 Beşiktaş Meydanından Özge Can Aslan Meydanında ‘Feminist Gece Yürüyüşü’ yapılacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA