YEŞİLBOĞAZ: “HUKUKÇUNUN ÖN YARGISI VE ÖN KABULÜ OLMAZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YEŞİLBOĞAZ: “HUKUKÇUNUN ÖN YARGISI VE ÖN KABULÜ OLMAZ”


 

Baro Başkanı Yeşilboğaz, hukukçunun evrensel hukuk normlarının ve masumiyet karinesinin herkese eşit şekilde uygulanmasını sağlamak zorunda olduğunu belirterek, “Hukukçunun ön yargısı ve ön kabulü olmaz” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, avukatlık stajına başlayacak olan geleceğin hukukçularıyla bir araya gelerek avukatlık mesleğinin yükümlülükleri, baroların işlevi, varoluş amacı, hak kavramı hakkında sohbet etti.

Avukatlık mesleğinin yüzyıllardır yapılan, dünyanın en önemli mesleklerinden birisi olduğunu söyleyen Baro Başkanı Yeşilboğaz, “Staja başlarken nasıl bir meslek icra edeceğinizi bilmeniz gerekiyor. Meslek etiğini, kurallarını ve pratiğinizi şimdiden geliştirmezseniz avukatlık hayatınız çok zor geçer. Avukatlık Kanunu’nu içselleştirmek zorundasınız. Avukatlık Kanunu’nun 1. maddesine göre avukatlık hem serbest meslektir, hem de kamu hizmetidir. Bu nedenle barolar protokolde yeri olan tek meslek örgütüdür. Baroya ve mesleğinize sahip çıkmanız gerekiyor. Çevrenizde yaşanan her olaya hak kavramı gözüyle bakmalısınız. Hak mesleği icra edeceğiniz için nötr olmanız gerekiyor. Karşınızdaki hak mağduruna hakkını teslim etmek için vereceğiniz mücadelede kişinin suçuna, siyasi görüşüne, dinine, diline, inancına, cinsine, ırkına, yaşına, dünya görüşüne asla bakamazsınız. Evrensel hukuk normlarının ve masumiyet karinesinin bu ülkede herkese eşit şekilde uygulanmasını sağlamak, bunun mücadelesini vermek zorundasınız. Kimseye istisna gösterme şansınız yok. Suçu ya da suçluyu savunmadığınızı, sadece onun yasal haklarını savunacağınızı bilerek bu mesleği yapın. Ön yargılarınız ve ön kabulünüz olamaz. Maddi gerçeğin ortaya çıkması için mücadele etmek zorundasınız. Staj döneminiz boyunca her sorununuzda her daim yanınızdayız” diye konuştu.

Stajyer avukatlar ise Baro Başkanı Yeşilboğaz’a göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA