ÇKA’DAN BÖLGEYE 100 MİLYON TL YATIRIM DESTEĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇKA’DAN BÖLGEYE 100 MİLYON TL YATIRIM DESTEĞİ


 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2021 yılı içerisinde yürüteceği mali ve teknik destek programları ile Çukurova Bölgesinde 100 milyon TL yatırımı harekete geçirecek.

Haber Merkezi

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2021 yılı içerisinde yürüteceği mali ve teknik destek programları ile Çukurova Bölgesinde 100 milyon TL yatırımı harekete geçirecek.

Ajans, 2021 yılı içinde yürüteceği mali ve teknik destek programları ile bölgeye toplam 100 Milyon TL yatırım yapılmasını sağlayacak. Bu programlar kapsamında Ajansın sağlayacağı toplam hibe miktarı ise 63 milyon TL.

Destek programları ile ilgili basın açıklamasında bulunan Adana Valisi Süleyman Elban, “Çukurova Kalkınma Ajansı, kurulduğu günden bugüne kadar uygulamış olduğu mali ve teknik destek programları ile 1.100 civarında projeye yaklaşık 273 milyon TL hibe desteği sağlamıştır. Bu yıl bütçemizi hazırlarken sadece mali destek olarak 63 milyon TL desteği Adana ve Mersin illerimizdeki projelere vermeyi kararlaştırdık. Eş finansman ile birlikte yaklaşım 100 milyon TL yatırım yapılması sağlanacaktır. Bu programların yanı sıra Fizibilite Destek Programı, Teknik Destek Programı, Finansman Desteği, Güdümlü Proje Desteği ve Yönetim Danışmanlığı Teknik Desteği de yıl içinde farklı tarihlerde ilan edilecektir. Beklentimiz programlarımıza yeterli sayıda müracaatın olması ve yıl içerisinde bu ödenekleri kullanmak arzusundayız. 30 milyon TL bütçeli mali destek programlarını ise burada huzurunuzda ilan etmekte olduğumuzu ve Ajans internet sitesinden yıl içindeki ilanları takip etmenizi bildirmek isterim.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından ÇKA Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Önceki yönetim kurulu kararları ile ilgili yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, Ajansın 2020 yılı faaliyet raporu, 2021 yılı mali ve teknik destek programları, Adana ve Mersin Üretim Altyapısı, Mevcut Durum ve İhtiyaç Analiz Raporu konuları ile gelecek ay için yapılması planlanan çalışmaları görüşülerek karara bağlandı.

Adana Valisi Süleyman Elban başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Ayhan Kızıltan ve ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger katılım sağladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA