BAŞARIR, EYLEM YAPMAK İSTEYEN KÖYLÜLERLE BİR ARAYA GELDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞARIR, EYLEM YAPMAK İSTEYEN KÖYLÜLERLE BİR ARAYA GELDİ


 

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, seçim bölgesi olan Mersin’in Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde çalışmalarına devem etti.

Haber Merkezi

 

CHP’li Başarır, Bozyazı’da yıllardır ecrimisil ödeyerek hazineye ait tarım alanlarını ekip biçen ve tek geçim kaynakları olan çiftçilerin ellerinden bu tarım arazilerinin alındığını belirterek, eylem yapmak isteyen köylülerle bir araya geldi.

 

HAK ARAYAN ÇİFTÇİMİZE PANDEMİ ENGELİ, AKP’YE KONGRE ŞÖLENİ

Ellerinden alınan tarım arazilerini protesto etmek için bir araya gelen Bozyazılı çiftçileri emniyet güçlerinin dağıtmak istemesi üzerine, olay yerinde bulunan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Haklarını aramak isteyen çiftçilerimize yapılan bu muamele kabul edilemez. Pandemi gerekçesiyle haklarını aramak isteyen köylümüzü dağıtmak isteyenler dönüp AKP kongrelerine baksınlar. Yaptıkları lebalep kongrelerde pandemi tehlikesi yok mu? Binlerce insanı sıkış tepiş kongre salonlarına toplarken virüsün yayılma tehlikesi yok mu? Bu virüs AKP’lilere bulaşmıyor mu? Hak arayanlara pandemi engelini, AKP kongrelerine şöleni uygun görenler utanmıyorlar mı?” dedi.

 

 

 

ÇİFTÇİLERİMİZ SEFALETE TERK EDİLMİŞTİR

 

Bozyazı’da köylülerimize, çiftçilerimize yapılanların ülkemizdeki tarımının neden bitme noktasına geldiğinin bir örneği olduğunu ifade eden CHP’li Başarır, “Bozyazı’daki yapılan adaletsizlik köylülerimizi açlığa terk etmekten başka bir şey değildir.  2018 yılı Kasım ayına kadar, ‘Bozyazı Milli Emlak Şefliği ’ne müracaat edin, kullanmış olduğunuz arazileri sizlere kiralayalım’ diyerek her yerde reklam, duyuru yapan İktidar, çiftçilerimizin müracaatlarını ya dikkate almamış ya da bu bölgedeki tarım alanlarını millet bahçesi yapacağız gerekçesiyle ve türlü bahanelerle oyalamışlardır. Söz konusu başvuru süresi tamamlandıktan sonra dahi dışarıdan gelen, bölgeyle ilgisi olmayan kişilere köylümüzün kullandığı tarım arazileri kiraya verilmiştir. Sonuç olarak Bozyazılı çiftçilerimizin yıllardır ekip biçtikleri ve geçim kaynakları olan tarım arazileri ellerinden alınarak çiftçilerimiz sefalete terk edilmiştir. Dünyada az gelişmiş ülkelerde uygulanan bu sisteme karşı çıkan köylülerimizin yanındayız.” sözlerini dile getirdi.

 

 

 

KİRLİ ELLERİNİZİ BOZYAZILI ÇİFTÇİLERİMİZİN ÜZERİNDEN ÇEKİN!

 

Bozyazı’da yaşanan skandalların bununla da bitmediğini belirten CHP’li Başarır, “16 Eylül 2020 tarihli Resmî Gazete’de,400 sıra no’lu Milli Emlak Genel Tebliği yayımlanmasından sonra geriye kalan tarım arazilerini kiralamak isteyen bölgedeki çiftçilerimizin yapmış oldukları başvuruların hiçbiri yine dikkate alınmamıştır. Geçimlerini sağlamak için çırpınan çiftçilerimiz, Bozyazı Emlak Şefliği ‘ne giderek, ‘400 Sıra No’lu tebliğden neden yararlanamıyoruz?’ dediklerinde, kendilerine ‘yukarıdan talimat var işlem yapamıyoruz’ yanıtını aldıklarını ifade ediyorlar. Yukarıdan bu talimatı kim veriyor? Yukarıdan talimat verenler, kirli ellerini Bozyazılı çiftçilerimizin üzerinden çeksinler. Buradan iktidara sesleniyorum: Köylümüzün, çiftçimizin ekmeği ile oynamayın!” sözlerini ifade etti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA