TMMOB VE BARO HAREKETE GEÇTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TMMOB VE BARO HAREKETE GEÇTİ!


 

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ’nin (MIP) Atatürk Parkı’nda denizi doldurarak büyüme isteğine kent genelinden tepkiler artıyor. Türkiye Mimar ve Mühendis odaları Birliği (TMMOB) ile Mersin Barosu, MIP’e karşı harekete geçti!

HEDİYE EROĞLU

 

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından işletilmekte iken, 11 Mayıs 2007 tarihinde 36 yıl için ‘İşletme Hakkı Devri’ yöntemi ile TCDD limanları içerisinde ilk sırada özelleştirilerek Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) tarafından işletilen Mersin Limanı büyüme peşinde.

Sık sık çevre katliamları ile anılan kentte 15 yıl önce söz verilen Konteyner Limanı hayal olurken, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) kentin tüm yapısını alt üst edecek genişleme hamlesine hız verdi.

MIP’in Atatürk Parkı önündeki 176 bin metrekarelik alanı betonla doldurarak konteyner sahası yapma ve Mersin' in akciğerlerini öldürme projesiyle ilgili ÇED dosyası 10 Ocak 2020 günü askıya çıkarılırken, 10 Şubat 2020 tarihinde de, kentten habersiz İDK Toplantısı gerçekleştirildi.

Gazetemizin de zaman zaman gündeme taşıdığı konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MIP’in saha genişletme çalışmalarına tepki göstererek, konuyu yargıya taşıdığını açıklarken, kent sakinlerinin tepkisi de artıyor.

 

MİMAR-MÜHENDİSLERDEN SAHA İNCELEMESİ

Son olarak Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu da harekete geçti.

TMMOB önceki gün MIP gündemiyle ilgili Atatürk Parkı’nda incelemelerde bulundu. Konuyla ilgili sosyal medyadan bir paylaşım yapan İKK Genel Sekreteri Seyfettin Atar, “TMMO İKK olarak çalışmalara devam ediyoruz. Düzenli yaptığımız toplantılar, hazırladığımız raporların yanında, yerinde inceleme çalışmalarımız da yapılmaktadır. Bugün de MIP gündemiyle ilgili incelemelerde bulunduk. Birliğimiz kentimizin gündemine yönelik teknik, bilimsel ve tarafsız yaklaşımlarına her zaman olduğu gibi devam edecektir. Birliğimiz kentimizin gündemine yönelik teknik, bilimsel ve tarafsız yaklaşımlarına her zaman olduğu gibi devam edecektir” dedi.

 

BARO’DAN TEPKİ

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz da, konuyla ilgili tepkisini sosyal medyadan verdi. Yeşilboğaz, “Mersin dünyanın cennet köşesi. Ancak nedense rant uğruna kapitalist sermaye Mersin'i parçalamaya yok etmeye niyetli. Bunun en son göstergesi de sevgili ağabeyim Abdullah Ayan'ın ve Mersin yerel basınının gündeme düşürdüğü Mersin'in en güzel yeri Atatürk Parkı'nın önündeki denizin doldurularak limana eklenme projesi. Mersin Barosu olarak nükleer santralde olduğu gibi balık çiftliklerinde olduğu gibi Polipropilen tesislerinde olduğu gibi bu çevre katliamının da karşısında olacaktır. Tüm çevre dostlarıyla, bileşenleriyle ve Mersin halkıyla bu mücadelede omuz omuza yan yana olacağız” dedi.

Öte yandan Başkan Yeşilboğaz, 2 bin 100 sayfalık ÇED raporunu incelemeye aldıklarını söyleyerek, incelemeler sonucunda kapsamlı bir değerlendirmede bulunacaklarını açıkladı.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA