“BÜYÜKŞEHİR, İLÇELERLE BİR ARAYA GELMELİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BÜYÜKŞEHİR, İLÇELERLE BİR ARAYA GELMELİ”


 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’dan, ilçe belediye başkanları ile sıksık karşı karşıya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, “Görevimize uygun bir şekilde davranmak mecburiyetindeyiz” çağrısı geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mercan TV’de yayınlanan Arka Plan Programı’na konuk olan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi’nden beklentilerine dair önemli açıklamalar yaptı. Sık sık ilçe belediye başkanları ile karşı karşıya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, herkesin görevine uygun şekilde davranması gerektiği çağrısında bulunan Yılmaz, “Farklılıklarımız ile güzeliz” dedi.

 

“YETKİ SINIRLAMASI SORUNLU”

İlk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, 2021 projelerinde Toroslar’ın pek yer bulamamasını nasıl değerlendirdiğine dair sorumuza yanıt veren Başkan Yılmaz, kendi kaynakları ile yapacakları çalışmalara değinerek yanıt verdi. Yılmaz, “Biz güçlü bir Belediyeyiz, kendi kendimize yeten bir belediyeyiz. Kendi projelerimize, çalışmalarımıza bakıyoruz.

Genel olarak büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında bir yetki sınırlandırması var. Aslında o birazda sorunlu bir şey, bununla bir kişin uğraşması daha verimli olacaktır. Son Eylül ayında bir mevzuat değişikliği oldu. Bu sokaklarda yapılan kazı tahdidatını biz yapıyorduk ama bunun ücreti kurum ve kuruluşlarda Büyükşehir Belediyesi’ne ödeniyordu. Bunun ilçe belediyesine ödenmesi ile ilgili düzenleme geldi, biz çalışmamızı yaparız. Kurum ve kuruluşlar bizden kazı izni alıyorlar, aldıktan ve tamamladıktan sonra da tamiratları yaparız” dedi.

 

KAZILARIN FATURASI BELEDİYEYE KESİLİYOR

Kurum-kuruluşlarla koordineli çalışmaya önem verdiklerini ve bu konuya grev geldikleri son iki yılda özen gösterdiklerini de dile getiren Yılmaz, “İki yıldır yoğun çaba gösterdik, gelsin kurum ve kuruluşumuz işini bitirsin 24 saat içerisinde vatandaşın herhangi bir talebine gerek kalmaz, muhtarımızın herhangi bir kararına gerek kalmasın. O noktaya gelmeye çalışıyoruz. İçme suyu ve kanalizasyon konusunda kazı yapıldığı zaman vatandaşın belli bir kısmında, ‘Toroslar Belediyesi başlattı ama yapamıyor’ gibi bir algı oluşturuldu.

Vatandaşımızı biz bilgilendireceğiz ama hizmetleri mümkün olduğunca bir seferde doğru ve en iyi şekilde yapmak en temel prensibimizdir. Herhangi bir talebe mahrum bırakılmaksızın ekiplerimiz hemen gidip bu tamiratı yapacaklar inşallah ama iki yıldır bu işlerle uğraşıyoruz. Yaptığımız o asfalt kaldırımların yüzde 35’i kadar yeniden kazı var. Toroslar gelişen bir bölge, bir taraftan da eski mahallerimizde yenilenen hat yenilemeleri var, doğal gaz abonelikleri var. Bu Toroslar’ın aslında dinamizmini gösteriyor” diye konuştu.

 

“İLÇELER, BÜYÜKŞEHİR İLE BİRARAYA GELMELİ”

Önümüzde ki günlerde ilçe belediyeleriyle Büyükşehir arasında ki koordinasyonun artmasını da temenni eden Başkan Yılmaz, “Bu konuda özellikle birinci yılımızda Büyükşehir’in birkaç programına bizzat katıldım. İlçe belediye başkanları ile büyükşehir belediye başkanları bir araya gelmeli, birlikte konuşmaları gerekir. Kent menfaatleri için çalışmaları gerekir. Katıldığım programlarda da son derece yapıcı olumlu konuşmalar yaptım. Çünkü hiç birimizin kentimizin geleceğini tehlikeye atacak, sıkıntıya sokacak adımı atmamamız gerekir. Mersin’de oluşturulması gereken ortam, zemin bu olmalı, bizde bunun için çalışıyoruz.

 

“GÖREVİMİZE UYGUN BİR ŞEKİLDE DAVRANMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

Çoğulcu bakıyorum ben dünyaya, benim gibi düşünmeyenler için içimde kötü bir şey hissetmiyorum. Farklılıklarımızla güzeliz, farklı düşüncelerle güzeliz. Aslında insanlığın ilerlemesi farklı düşünen insanlar sayesinde oluyor. Farklı düşünceler zenginliktir. Siyah yoksa beyazın bir anlamı yok öyle bakmamız lazım, birbirimizi sevmemiz lazım ve şehrimizin kentimizin öncelliklerini en öne koymamız lazım, diğerleri ikinci planda kalır. Çünkü kanunun mevzuatın doğrultusunda büyükşehir belediye başkanı seçilmiş, ilçe belediye başkanı seçilmiş ve görevlendirilmişiz, toplum tarafından bu görevimize uygun bir şekilde davranmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA