AKDENİZ’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN BAŞKA ÇARE YOK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN BAŞKA ÇARE YOK


 

Akdeniz’de Bahçe Mahallesi’ndeki metruk bir yapının çökmesi uzun zamandır konuşulan kentsel dönüşüm gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Can kaybının yaşanmadığı olayla ilgili açıklama yapan Başkan Gültak, “Bu durum çarpık yapılaşmanın yarattığı düzensiz ve plansız kentleşmenin son örneğidir. Akdeniz’de kentsel dönüşümden başka çare yok” diye konuştu.

Haber Merkezi

 

Akdeniz Belediyesi, kent genelinde muhtarlıklarla işbirliği halinde metruk ve tehlike eden arz eden yapıların yıkımını gerçekleştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bahçe Mahallesi Burhan Felek Caddesi 4625 Sokak girişinde belediye ekiplerince gözetim altında bulunan metruk bir yapı henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Konuyla ilgili Akdeniz Belediyesi’ne bağlı ekipler yıkılan yapının ve çevresinin etrafına güvenlik şeridi çekip, vatandaşlara uyarıda bulunarak vakit kaybetmeden yasal işlemlere başladı. Çöken yapının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya yüz tutmuş yapılar dahilinde gözetim altında olduğu öğrenildi.

 

“İSTEDİĞİMİZ ZAMAN BU TÜR YAPILARI YIKAMIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “Bu çöken ev, Bahçe Mahallesi’nde çarpık yapılaşmanın yarattığı düzensiz ve plansız kentleşmenin son örneğidir. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Çöken evin ve hemen yanında bulunan 2 katlı yapının aynı parsel üzerinde 14 varisi var. Yani bizler istediğimiz zaman bu tür yapıları yıkamıyoruz. Varislere ulaşma adına gerekli yasal prosedüre uymak zorundayız” diye konuştu.

 

“AKDENİZ’İN NEFES ALMASI İÇİN KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART”

Başkan Gültak, “Bu hafta itibarı ile encümen kararını çıkarıp, yasal prosedürü uygulayıp, çöken bina ile aynı parsel üzerinde bulunan ve yıkılma tehlikesi olan 2 katlı yapıyı da yıkacağız. Kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunun altını bir kez daha çiziyoruz. Akdeniz’in nefes alması için kentsel dönüşüm şart. Eskimiş, köhne ve haliyle her anlamda riskli olan binalar ortadan kalkacak. İnsanlarımız daha güvenli bir ortamda yaşayacak” dedi.

 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İNSAN HAYATI AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Vatandaşlara uyarıda da bulunan Başkan Gültak, “Kent sakinlerimiz çevrelerinde bu tür binalara rastladıklarında mutlaka belediyemize haber vermelidir ki bizler de herhangi bir olumsuzluk yaşamamak adına erkenden çözüm üretelim. Bu durum kentsel dönüşüm projelerinin insan hayatı açısından ne kadar önemli olduğunu da gözler önüne seriyor” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA