“TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN CANI EŞİT KIYMETTEDİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN CANI EŞİT KIYMETTEDİR”


 

Haber Merkezi

 

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Mersin Şube Başkanı Nesime Aslan, Milli Eğityim Balanlığı’nın yüz yüze eğitim kararını, tüm eğitim emekçilerin canının eşit kıymette olduğunu söyleyerek yorumladı.

Yazılı bir açıklama yapan Aslan, “Eğitim çevrelerinden ve velilerden gelen tüm itirazlara rağmen “dediğim dedik” biçimde, pandemiye yönelik tüm adımlar atılmadan yüz yüze eğitime geçen Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimdeki aşı trafiğini de düzgün yönetememektedir.

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlerin aşılamasına yönelik yüz yüze eğitime katılacak öğretmenler başta olmak üzere bir liste hazırlayıp Sağlık Bakanlığı’na ilettiklerini ve bu liste uyarınca aşılamanın Şubat’ın son haftası başlayacağını söylemiştir.

 

“MÜJDE DEĞİL KÖTÜNÜN İYİSİ”

Bu açıklama bir müjde gibi sunulsa da bilinmelidir ki ancak kötünün iyisidir.  Çünkü MEB’in mantığında çok büyük eksikler bulunmaktadır: Bu aşılama uygulaması çok geç başlamıştır. Okullar 1 Mart’ta açılacak, ancak öğretmenler için aşının koruyuculuğu oluşmayacaktır. Çünkü Şubat sonunda yüz yüze eğitime girecek tüm öğretmenler aşılansa bile, bu ancak aşının ilk dozudur. Oysa bilindiği üzere aşının koruyuculuğu için iki dozun da tamamlanması ve bağışıklığın oluşması için gereken süreyi riskten uzak şekilde beklemek gerekmektedir.

Bakanlığın sadece ‘öğretmenler’ den bahsederek yaptığı bu açıklamalar, diğer eğitim emekçilerinin ne kadar düşünülmediğinin de ispatıdır. Oysa eğitim bir bütündür; okul, onu var eden tüm bileşenleriyle yekparedir. Tüm kamuoyunun itirazına rağmen yüz yüze eğitim başlatılıyorsa, idari personel, temizlik çalışanları yani eğitimin tüm emekçileri de aşılanmalıdır. MEB, bu kararında bulaş riskinin oluşacağı sınıfların okulun tümü için tehlike olduğunu belli ki hesap etmemiştir. Oysa okullarda eğitimin başlamasıyla tüm eğitim emekçilerinin canı tehlikeye girecektir. Böylesi bir gerçeklikte insanların canına meslek gruplarına göre değer biçmek, en hafif tabirle vicdansızlıktır.

 

BAKANLIĞA ÇAĞRI

Eğitim-İş olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrı yapıyoruz: Yüz yüze eğitim kararını, aşılama takvimini rasyonel biçimde ayarladıktan ve gerekli tüm tedbirlerin tamamlandıktan sonraya ertelemelisiniz. Eğer bu konuda biz eğitim çevrelerinin itirazlarına yine kulak tıkayacaksanız, en azından canını riske attığınız tüm eğitim emekçilerini derhal aşılatmalısınız. Bu gerçeklik çerçevesinde Sağlık Bakanlığı’na yolladığınız listeyi acil olarak güncellemelisiniz. Daha önce söyledik, bir kez daha söylüyoruz: Kaçan derslerin telafisi mümkündür, ancak tek bir canın bile telafisi olmayacaktır. Bu acı sorumluluğu almayın!” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA