TOROSLAR, YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE BİR BAŞKA GÜZEL | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR, YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE BİR BAŞKA GÜZEL


 

Toroslar’ın 1453 rakımlı Arslanköy Yaylası, yamaç paraşütü tutkunlarını ağırladı. Sporcular, kar manzarası eşliğinde Toroslar’ın semalarında doğanın keyfini çıkarırken, şanlı Türk Bayrağı’nı da dalgalandırdı.

Haber Merkezi

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Toroslarımız, birçok spor  aktiviteleri için uygun bir doğaya sahip. Bu sporlardan bir tanesi olan yamaç paraşütüne elverişli alanlarımız da mevcut. Tüm sporcuları bölgemize bekliyoruz. Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız" dedi.

Mersin'de ilk ve tek olan Kar Festivali ile turizm ve doğa sporları alanında farkını ortaya koyan Toroslar Belediyesi, yamaç paraşütü sporunda da gözde merkezler arasında yerini almayı başardı.

Mersinli bir grup paraşütçü, Arslanköy'ün Yaylacık tepesinden atlayış yaparak kar manzarası eşliğinde uçtu. Uzun bir tırmanışın ardından hazırlıklarını tamamlayan sporcular, 20 dakikalık uçuşun ardından ise Toroslar Belediyesi'nin Kar Festivali alanına iniş yaptı.

1 Mart Arslanköy'ün Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 101. yıl dönümüne ithafen de havalanan paraşütçüler, vatan uğruna canını fedan eden şehitlerimiz için ay yıldızlı al bayrağımızı semalarda dalgalandırdı.

Mersinli paraşütçü Mustafa Aydın Ayhan, Toroslar'ın coğrafi özellikleri bakımından yamaç paraşütü sporuna uygun bir bölge olduğunu ve bu yönden de ilgilerini çektiğini söyledi.

Yamaç paraşütü sporuna destek veren Toroslar Belediye Başkan Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür eden Ayhan; "11  kişilik bir grupla Arslanköy Yaylacık Tepesi'ne geldik. Burası yamaç paraşütü için çok uygun bir alan. Tepeye ulaşımımız konusunda Toroslar Belediyemiz her türlü imkanı sağladı.Uçuşun ardından ineceğimiz yer de Toroslar Belediyemizin Kar Festivali yaptığı alan. Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz, yamaç paraşütü sporuna büyük destek vermektedir. Kendisine çok teşekkür ederiz. Burada kar manzarası eşliğinde uçuş yapmanın keyfini çıkarıyoruz. Bu uçuşu aynı  zamanda 1 Mart Arslanköy'ün Düşman İşgalinden Kurtuluşunun yıl dönümüne ithafen de gerçekleştirdik. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

 

“YAMAÇ PARAŞÜTÜ, İLÇEMİZİN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da Mersin'de yamaç paraşütünün daha fazla ilgi görmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydederek; "Bu sporu yaygınlaştırmayı ve Toroslarımızın eşsiz güzelliklerini ön plana çıkarmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Yamaç paraşütü için Toroslar'ın  tercih edilen bir bölge olmasının doğa sporlarının gelişmesi için de önemli olduğunu kaydeden Başkan Yılmaz; "Bu sporu ilçemizde daha da geliştireceğiz. Bu aktivitelerle ilçemizin tanıtımına katkı sağlayacağız " ifadelerini kullandı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA