MIP BU CESARETİ NEREDEN ALIYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MIP BU CESARETİ NEREDEN ALIYOR?


 

Sık sık çevre katliamları ile anılan Mersin’de limanı işleten MIP, Atatürk Parkı sahasını doldurarak büyüme isteği için kolları sıvadı!

HEDİE EROĞLU

 

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından işletilmekte iken, 11 Mayıs 2007 tarihinde 36 yıl için ‘İşletme Hakkı Devri’ yöntemi ile TCDD limanları içerisinde ilk sırada özelleştirilerek Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) tarafından işletilen Mersin Limanı büyüme peşinde.

Sık sık çevre katliamları ile anılan kentte 15 yıl önce söz verilen Konteyner Limanı hayal olurken, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) kentin tüm yapısını alt üst edecek genişleme hamlesine hız verdi. gazetemizin de zaman zaman gündeme taşıdığı konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MIP’in saha genişletme çalışmalarına tepki göstererek, konuyu yargıya taşıdığını açıklarken, kent sakinlerinin tepkisi de artıyor.

 

“PROJEYE KARŞI TEK YÜREK UYANIK OLMALIYIZ”

Son olarak araştırmacı yazar Abdullah Ayan da, konuyu gündeme getirerek, “MIP bu cesareti nereden alıyor?” sorusuna yanık istedi.

MIP'in ÇED sürecini başlattığı projeyle bugün limanın yolcu gemilerine ayrılmış rıhtımından başlayarak Valiliğin önüne kadar uzanan denizin betonla doldurulmak istendiğini belirten Ayan, “Atatürk Parkının önündeki deniz manzarası yerini konteyner dağlarına bırakacak.

Bu doğa katliam girişimine karşı Mersin sivil toplum kuruluşları hemen harekete geçmeli.

Hem ÇED sürecine müdahil olmalı, hem emrivakilere karşı tek yürek uyanık olmalıyız” dedi.

 

FELAKETİ KENTE BİLBORDLARLA ANLATMAK GEREK

Atatürk Parkına nazır konteyner depolama dağı projesine karşı propaganda yapmak gerektiğini vurgulayan Ayan, “Billboardlar ile her yana kent ortasında yükselecek konteyner dağlarını gösteren posterler asalım. Asalım ki tüm gözler doğacak felaketi çıplak gözlerle şimdiden görsün.

Liman işletmecisi MIP projesi hayata geçerse mevcut liman batıya doğru kongre merkezine kadar genişleyecek. Genişleme alanı konteyner dağına ev sahipliği yapacağı için artık Atatürk Parkında deniz değil vinçleri seyredeceğiz” dedi.

 

KENTTEN HABERSİZ TOPLANTI YAPILMIŞ!

Mersin Liman işletmecisi MIP’in, Atatürk Parkı karşısında deniz üstüne 176 bin metrekarelik beton rıhtım yapma projesinin 10.2.2020 günü yapılan İnceleme Değerlendirme Komisyon (İDK) toplantısı yapıldığını anımsatan Abdullah Ayan, bu toplantıya katılan kurumların o toplantıda hangi görüşlerin dile getirildiğini derhal çıkıp açıklaması gerektiğini de söyledi.

Ayan, “Limanın Atatürk Parkı önündeki 176 bin metrekarelik alanı betonla doldurarak konteyner sahası yapma ve Mersin' in akciğerlerini öldürme projesiyle ilgili ÇED dosyası 10.1.2020 günü askıya çıkarılmış, 10/02/2020 tarihinde de, kentten habersiz İDK Toplantısı gerçekleştirilmiştir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA