BABAM VE BEN KONULU SERBEST YAZI YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNE TAKDİM EDİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BABAM VE BEN KONULU SERBEST YAZI YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNE TAKDİM EDİLDİ


 

Üniversitemiz ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen, ‘’Babam ve Ben’’ konulu serbest yazı yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Haber Merkezi

 

18 Şubat Perşembe günü Üniversitemiz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yaşar, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Altan, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Mehmet Özdemir, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Nuray Emine Gaye Tuğuz, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Erim, dernek üyeleri ve dereceye giren öğrenciler katıldı.

 

Öğrencilerin edebiyatla ve şiirle buluşmalarının önemine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı; ‘’Pandemi dönemi içerisinde tören yapmak zorlu olsa da, böylesi bir dönemde bu töreni gerçekleştirmek konuya verdiğimiz önemi gösteriyor. Bu yarışmalar, edebiyatın ve şiirin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymak ve öğrencilerimizin edebiyatı hayatlarına yansıtmaları açasından çok faydalı ve onları ilerisi için motive eden güzel bir anı oluyor. Her yıl, içerisinde bulunulan senenin konseptine uygun olarak düzenlenen yarışma sonrasında kitaplaşan eserler de kütüphanemizde özel bir yere sahip oluyor. Öğrencilerimizin, inşallah bu alandaki yeteneklerini geri bırakmayacak şekilde cesaretle yazmaya devam ettirmelerini istiyorum. Bu vesileyle de dereceye girip ödül kazanan arkadaşlarımızı ve törende emeği geçenleri tebrik ediyor, yarışmanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.’’ dedi.

 

Edebi mirasımızı gençlerle buluşturmak ve onların heyecanlarına ortak olmak için bu yarışmaları düzenlediklerini ifade eden Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Erim; ‘’2012 yılından itibaren farklı konseptlerde düzenlediğimiz yarışmalarımızın dokuzuncusu neticelendi. Türk Dil ve Edebiyat derneği olarak her yıl Kasım ayında kurul üyeleri olarak bir araya gelip yarışma konseptini belirliyoruz ve kararı Rektörümüze sunuyoruz. Düzenleme kurulumuz ve üniversitedeki akademisyenlerimizle gelen eserleri inceliyor ve kazananları belirliyoruz. Süreç zor ve yorucu olsa da gençlerimize dokunmak ve onların heyecanlarını paylaşmak bizleri çok mutlu ediyor. Öğrencilerimizi edebi mirasımızı keşfetmeye ve aynı heyecanla yazmaya devam etmelerini tavsiye ediyorum. 9 yıldır sürdürdüğümüz bu yarışmalarda Mersin Üniversitesi’nin çok büyük desteğini gördük. Bu vesileyle de başta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı olmak üzere, yarışmada emeği olan herkese teşekkürlerimi sunuyor, dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum.’’ ifadelerini kullandı.

 

KONUŞMALARIN ARDINDAN, DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ.

 

‘Babam Deniz Oldu’ adlı eseriyle yarışmada birinci olan Sami Mert Kurt’a ödülünü Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, ‘Bir Muzu Daha Kaç Parçaya Bölebilirdi ki? Babam’ adlı eseriyle ikinci olan yarışmacı Songül Köküz’e ödülünü Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi Başkanı Mustafa Erim, ‘Baba Sözlüğü’ eseriyle üçüncü olan yarışmacı Ezgi Sukün’a ise ödülünü Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yaşar takdim etti.

 

Ödül töreni, karşılıklı plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA