GÖZDEN GEÇİRİLECEK Mİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZDEN GEÇİRİLECEK Mİ?


 

Davultepe’de narenciye bahçeleri yok edilerek kurulmak istenen sanayi sitesi ile gündeme gelen kentte ki 50 hektar üzeri arazilere yönelik imar planlaması düzenlemelerinin yeniden gözden geçirilmesi talebine ilişkin Büyükşehir Belediyesi sessizliğini koruyor.

Haber Merkezi

 

Talebi gündeme getiren TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu’na (İKK) bağlı 16 odanın şube başkanları ve il temsilcileri önceki gün, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret ederek, kent gündemindeki projeler üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret ile birlikte50 hektar üzeri arazilere yönelik imar planlaması düzenlemelerinin yeniden gözden geçirilmeyeceği ile ilgili bilgi verilmezken, işbirliği içerisinde hareket etme mesajlarına yer verildi.

Ziyarette, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış ve TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar ile Mersin İKK’ya bağlı 16 odanın şube başkanları ve il temsilcileri yer aldı. Başkan Seçer, meslek odalarıyla bir araya gelmekten dolayı duyduğu mutluluğu ve bu toplantıların faydalı olduğunu ifade ederek, diğer alanlarda faaliyet gösteren sendikalar, sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve tüm kent aktörleri ile yine bir araya geleceklerini söyledi. Seçer, bu toplantıların rutin bir şekilde devam edeceğini kaydederek, “Yaklaşık 2 yıldır belediye yönetimindeyiz. Şunu çok net gördüm ki sivil toplumla iş birliği, karar alma noktasında beni rahatlatıyor. Diğer taraftan tabi ki aldığım kararların kamuoyu açısından sindirilmesi de daha rahat oluyor çünkü sizlerin de üzerinde hemfikir olduğu kararlar kamuoyuna daha rahat aktarılıyor” dedi.

 

“TARIM ALANLARINI ÖNEMSİYORUZ VE KORUMAK İSTİYORUZ”

Başkan Seçer, son günlerin en çok konuşulan konularının başında gelen tarım alanlarının imara açılması konusunu değerlendirirken, “Biz bunlara dikkat ediyoruz, tarımın ve tarımsal üretimin değerini biliyoruz. Gelecek kuşakların sağlıklı olabilmesi için, sağlıklı yetişebilmesi için, gıdaya erişimin olması gerekiyor, bunun bir güvencesinin olması gerekiyor. Bu da tarımsal üretimden geçer. Bu değerlendirmeler ışığında tarım alanlarını önemsiyoruz ve korumak istiyoruz. Yoksa klişe bir söz olarak bakmamak gerekiyor” ifadelerine yer verdi. Davultepe’ye yapılmak istenen Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili görüşlerini yineleyen Başkan Seçer, “Daha önce de söyledim, yineleyeyim. Ortada bir yanlış varsa dönülür; ki bunu da gördük” dedi.

 

“İKİNCİ LİMAN OLSUN, KENTİM REKABETTEN KAZANSIN”

Limanın genişlemesi yerine ikinci liman yapılmasını doğru bulduğunu, mevcut limanın genişlemesi konusunda açılan davanın devam ettiğini belirten Seçer, “Tek limanın olması bazı yüklerin diğer bölgelere kaymasına neden oluyor. Yoksa burası dökme yük kabul etmiyor, tek konteynır kabul ediyor, dökme yükler İskenderun’a gidiyor. Burada bir gelir, vergi, iş kaybı söz konusu oluyor. Böylece bir rekabet ortamı sağlıyorsunuz. Niye ben bir şirkete teslim edeyim? İki ayrı şirket çalışsın, ikisi farklı gözlükle çalışmalarını yapar. Benim kentim rekabetten kazansın, ben bunu arzu ediyorum. Onun kazancı benim için değerli değil, onu kimin işlettiği de önemli değil, Ahmet işletir, Mehmet işletir. Benim için liman önemli. Liman Mersin’in. Neticede şu anda belirli bir süre zarfında kira ödeniyor. Orası Mersin’in. Tabi dava devam ediyor, arkadaşlarımız da takip ediyorlar ama sivil toplumun da buna önem vermesi gerekiyor” dedi.

 

“PLANLAR HİÇ OLMADIĞI KADAR ŞEFFAF, AÇIK”

Kent planları hakkındaki konuya da açıklık getiren Seçer, “Planlar bugüne kadar olmadığı kadar şeffaf, açık. Çok net ve açık söylüyorum, altını çizerek söylüyorum. Rant sevdalılarının ürkerek, titreyerek, korkarak bazı taleplerde bulunduğu dönemi yaşıyor Mersin Büyükşehir Belediyesi. Çok net söylüyorum. Bizimle çalışan arkadaşlar var ve noktayı koyuyorum. Ben kentimin planlarının 10, 20, 30, 50 sene sonra insanların bizi sitayişle anacağı, sövgüyle, intizarla değil, hakikaten şükranla anacağı bir kent bırakma adına yaptırıyorum. Bu konuda Mersinliler’in de rahat olmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

SEYFETTİN ATAR: “BU KENT İLKLERİ YAŞIYOR”

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar ise, kentte bir değişim rüzgarı estiğini ifade ederek, “Bu kent ilkleri yaşıyor. Pandemi süreci içerisinde zor şartlarda sorunlara müdahale etmek, hakikaten bu farkındalığı yaratmak çok önem arz ediyor.  Değişim başladı kentte, şu anda bütün kentli bu değişimi fark etmiş durumda” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA