“HER TÜRLÜ RANT PROJESİNE HAYIR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HER TÜRLÜ RANT PROJESİNE HAYIR”


 

İtirazlara rağmen ÇED Raporu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen olumlu kararına karşı yargı savaşı ile yürütmeyi durduran Karabucak Çevre İnisiyatifi, “Her türlü rant projesine hayır” diyerek mücadelede kararlı olduğunu açıkladı.

Haber Merkezi

 

Tarsus’ta Karabucak mevkiinde yapılmak istenen Biyokütle Termik Santrali projesi ile ilgili 2 yıldır hukuk mücadelesi veren Karabucak Çevre İnisiyatifi, Mersin 1. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararını yerinde buldu.

Santralin yapılmak istendiği Yeşil Mahalle Muhtarlığında yapılan basın toplantısında, Karabucak Çevre İnisiyatifi adına açıklamayı Yeşil Mahalle Muhtarı Emrah Kara okudu.

 

2 YILDIR MÜCADELE VERİLİYOR

Yürütmeyi durdurma davasının 29 Haziran'da açıldığını anımsatan Kara, “Yaklaşık 2 yıldır Biyokütle Termik Santraline karşı yürüttüğümüz haklı mücadelenin hukuki kazanımını kamuoyu ile paylaşıyoruz. Biçer Enerji Üretim İnşaat A. Ş tarafından Karabucak Mevkiinde yapılması planlanan ‘Biyokütle Atıkların Yakılmasına Dayalı Enerji Üretim Santrali’ne dair ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) raporuna yaptığımız tüm itirazlara rağmen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından olumlu rapor verilmesi üzerine, ÇED raporunun iptali için açtığımız davada Mersin 1. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir.

 

ÖRNEK KARAR

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı hem Tarsus Halkı açısından, hem de Türkiye’nin dört bir yanında ekoloji mücadelesi verenler açısından çok olumlu bir karardır. Pek çok şehirde yapılması planlanan termik santrallere karşı yürütülen mücadeleler açısından örnek teşkil etmektedir. Bu karar kuşkusuz 2 yıldır sürdürdüğümüz mücadelenin sonucudur.

 

ENDİŞELER HAKLI ÇIKTI

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı da bu tesisin doğaya ve halk sağlığına vereceği zararlar konusunda endişemizi haklı çıkarmaktadır. Tavuk altı pisliklerin yakılması ile enerji elde edilecek bu termik santral salgın hastalık, hava kirliliği, kanser, koku gibi ciddi riskler barındırmaktadır. Böyle bir projenin halk yararına olmadığı açıktır. Tarım alanları, su kaynakları, bölgedeki canlı türleri ve Tarsus halkının geleceği bir şirketin çıkarlarına feda edilemez. Ne Tarsus’ta ne de başka bir yerde doğayı ve insan sağlığını tehdit eden termik santralleri istemiyoruz.

 

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı olumlu ve umut vericidir. Ancak mücadelemiz henüz sonuçlanmamıştır. Hukuki süreç devam etmektedir. Proje iptal edilene kadar mücadeleye devam edeceğiz.

Dün açmış olduğumuz dava ile ilgili bu güzel haberi aldığımız sırada bir güzel haberi de Karaduvar’da yapılması planlanan polipropilen tesisine karşı mücadele eden dostlarımızdan aldık. Karaduvar’daki tesisle ilgili ÇED olumlu raporuna karşı açılan davada da mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Karaduvar’daki yaşam savunucularına da buradan selam göndeririz.

Sürecin en başından itibaren ekolojik yıkım projesine karşı birlikte hareket ettiğimiz Avukat Yeşim Dağgeçen’e, tesisin yapılması planlanan araziyi kamulaştıran Tarsus Belediyesine ve bu süreçte yanımızda olan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz.

Tarsus’ta, Mersin’de, Türkiye’nin her yerinde doğayı ve yaşamı yok eden her türlü rant projesine hayır!” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA