ADI YAŞATILMALI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ADI YAŞATILMALI!


 

Silifke’den Amerika’ya uzanan yaşamında önemli başarılara imza atan Türkiye’nin önde gelen psikologları arasında yer alan Doğan Cüceloğlu’nun vefatı sonrası adının memleketinde yaşatılması gündem oldu.

GİZEM EKİCİ

 

Türkiye'nin önde gelen psikologları arasında yer alan Doğan Cüceloğlu, yaşama gözlerini yumdu.

83 yaşındaki ünlü psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu, Beşiktaş Akatlar'daki evinde ölü bulundu. Alışverişten dönen Cüceloğlu'nun eşi, evde kocasının cansız bedeni ile karşılaştı. Eşinin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede Cüceloğlu'nun hayatını kaybettiğini belirlendi.

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de eve gelerek incelemelerde bulundu. Cumhuriyet savcısı ve adli tabip de incelemelerde bulunmak üzere Cüceloğlu'nun evine geldi. İlk değerlendirmelere göre Cüceloğlu'nun evde düşerek hayatını kaybettiği belirlendi.

Cüceloğlu’unn vefatı ülke genelinde olduğu gibi memleketi Mersin’de de üzüntüye neden oldu. Doğan Cüceloğlu’nun vefatı sonrası adının memleketi Silifke’de yaşatılması için özellikle sosyal medyada çok sayıda çağrı ve paylayım öne çıktı.

 

DOĞAN CÜCELOĞLU KİMDİR?

Doğan Cüceloğlu, 1938 yılında Mersin Silifke'de 11 çocuklu bir ailenin 11. çocuğu olarak dünyaya geldi. Ankara ve Kırklareli'nde liseyi bitirip İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun oldu.

Cüceloğlu, ABD'de Illinois Üniversitesi'nde Bilişsel Psikoloji doktorasını tamamladı. Türkiye'de Hacettepe Üniversitesi ile Boğaziçi Üniversitesi'nde görev yaptı, Fulbright bursu ile Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bir sene çalıştı.

Kırktan fazla bilimsel makalesi yayımlanan bir psikolog ve çeşitli topluluklara bilimsel psikoloji çerçevesinde gelişim seminerleri sunan bir iletişim psikolojisi uzmanı olan Cüceloğlu, 1980-1996 yılları arasında ABD'deki Fullerton şehrinde California Eyalet Üniversitesi'nde görev aldı.

996'dan bu yana Türkiye'de üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, ana-babalara ve iş adamlarına yönelik seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları düzenledi. 1990'dan bu yana kitaplarını Türkçe olarak yayınlayan Cüceloğlu, Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları içinde inceleyen kitaplar kaleme adı. Yıldız Cüceloğlu ile evli olan uzman psikolog Doğan Cüceloğlu'nun Timur adında da bir oğlu bulunuyor.

Doğan Cüceloğlu'nun kitapları şöyle: 'Derviş'in Aklı Profesör Ahmet Dervişoğlu ile Sohbetler, 2016', 'Öğretmen Olmak', 'İnsan İnsana', 'İnsan ve Davranışı', 'İçimizdeki Çocuk', 'İyi Düşün Doğru Karar Ver', 'Yetişkin Çocuklar', 'İçimizdeki Biz', 'Savaşçı', '‘Keşke’siz Bir Yaşam İçin İletişim', '‘Mış Gibi’ Yaşamlar', 'Başarıya Götüren Aile', 'Bir Kadın Bir Ses', 'Korku Kültürü', 'İletişim Donanımları', 'Onlar Benim Kahramanım', 'İnsanı Ararken Damdan Düşen Psikolog', 'İnsan İnsana Sohbetler 1', 'Gerçek Özgürlük', 'Var Mısın?'

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA