“ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN”


 

Mersin’de babaları S.D.’den, kendilerine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olan yaşları 28 ile 34 arasında değişen 3 kız kardeşin davası ile karar duruşması öncesi Kadın Meclisleri’nden kadınlara “Asla yalnız yürümeyeceksin” çağrısı geldi.

GİZEM EKİCİ

 

Türkiye genelinde infiale neden olan Mersin'de babaları S.D.'den, kendilerine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olan yaşları 28 ile 34 arasında değişen 3 kız kardeşin davası ile karar duruşması öncesi Kadın Meclisleri’nden kadınlara “Yalnız değilsiniz” çağrısı geldi.

Kadın Meclisleri’nin çağrısı ile Mersin Adliyesi önünde bir araya gelen kadınlar, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “İstanbul Sözleşmesi uygulansın”, “Çocuk istismarına sessiz kalmıyoruz” pankartları açılarak, basın açıklaması yapıldı.

 

“CİNSEL İSTİSMAR DAVALARDA ZAMAN AŞIMI UYGULANMASI KABUL EDİLEMEZ”

Meclis adına açıklamayı okuyan Başak Keskin, “Bugün burada babaları S. D. tarafından istismar edilen üç kız kardeşin davası için topladık. Babaları tarafından yıllarca istismara maruz bırakılan kardeşler, istismara uğrayan herkes adına adliyelerde adalet arayışındalar. Bir önceki davada savcı, sanığın nitelikli cinsel istismar suçundan cezalandırılmasını; diğer iki kardeş içinse zaman aşımı nedeniyle cezalandırılmamasını talep etti. Cinsel istismar davalarda zaman aşımı uygulanması kabul edilemez. Çocuk istismarının önüne geçmek için faillere gereken ceza verilsin.

 

“ÇOCUĞU, AİLE DÂHİL HERKESTEN KORUYACAK OLAN DEVLETTİR”

Çocuğu, aile dâhil herkesten koruyacak olan devlettir. İstanbul Sözleşmesini, 5395 Nolu çocuk koruma kanununu, Lanzarote Sözleşmesini ve çocuk hakları sözleşmesini uygulayarak çocuğu her türlü kötü muameleye, şiddete ve istismara karşı korumak zorundasınız.

Mahkeme salonlarında savunma yaparken ‘hangi kadın tecavüzcüsünü düğününe çağırır’ söyleminde bulunanlara şunu hatırlatmak isteriz ki bu coğrafyanın kadınları, çocukları uğradıkları cinsel istismarları yıllarca anlatamıyorlar. Susuyorlar ve hatta susturuluyorlar.

 

“FAİLLERİ SERBEST BIRAKAN ZİHNİYETTEN KORKMUYORUZ”

Bizler toplum baskısını göz ardı eden, uğradığı tecavüzü anlatmak bir yana tecavüzcüsünü kimseye anlatamadığı için düğününe çağırmak zorunda kalan bir kadının sesiyiz. Toplum baskısını göz ardı eden ve tüm kadınlar adına böyle bir genelleme yaparak savunmalarını yapanlar bilsin ki kamu vicdanında asla yer etmeyen bu sözleri biz kadınlar reddediyoruz.

Sanığın tutuklu yargılanmasını talep etmekle beraber faillerin her gün aramızda dolaşmasına izin vererek daha çocuğun istismarına göz yummuş oldukları buradan yineliyoruz.

Kolluk kuvvetleri ve yargı mercileri, imzacısı olduğunuz çocuk hakları sözleşmesi ve Lanzarote Sözleşmesini eksiksiz uygulamak zorundadır. Yargı mercileri haklarımızı koruyan yasalar uygulamak, failleri iyi hal ve haksız tahrik indirimleri yapılmadan gereken cezayı almasını sağlamak zorundadır. Biz bu istismar faillerinden de bu failleri serbest bırakan zihniyetten de korkmuyoruz. Bizler her davada hâkimlere uygulamak da zorunda oldukları hükümleri hatırlatıyoruz. Bu bir talep değil zorunluluktur. Biz kadın meclisleri üyesi kadınlar olarak, bu davadan da her zaman olduğu gibi fail gereken cezayı indirimsiz alana kadar sürecin takipçisi olacağız. Hiçbir kadın ve çocuk mücadelesinde yalnız değiller ve asla yalnız yürümeyecekler” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA