FUKUŞİMA’YA BAK, AKKUYU’YU GÖR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FUKUŞİMA’YA BAK, AKKUYU’YU GÖR!


 

2011’de meydana gelen depremin ardından nükleer felaket yaşanan Fukuşima’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen 7.1 büyüklüğünde deprem, Akkuyu Nükleer Santrale ilişkin sorgulamaları yeniden gündeme getirdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Japonya'da 2011 yılında meydana gelen Tōhoku depreminin ardından Fukuşima'da nükleer felaket yaşandı. Depremin ardından yaşanan tsunami nedeniyle Fukuşima'daki nükleer santraldeki reaktörler atmosfere radyoaktif madde sızdırmaya başlamıştı.

2011 yılında meydana gelen depremin büyüklüğü 9.0 olarak ölçülmüştü.

Bu durum gözleri o günlerde hız kazanan Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde yapımına hız verilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne çevrilmişti. Fukuşima’da geçtiğimiz günlerde meydana gelen 7.1 büyüklüğünde deprem, Akkuyu Nükleer Santrale ilişkin sorgulamaları yeniden gündeme getirdi.

 

İBRET OLSUN!

Siyasiler ve çevreciler başta olmak üzere pek çok kesimden Fukuşima depremi sonrası Akkuyu paylaşımları geldi.

Tıp profesörü, insan hakları savunucusu, çevre aktivisti ve siyasetçi olan 24, 25 ve 26. Dönem Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, paylaşımında, “Mersin Akkuyu’da tam da Ecemiş Fay Hattı’nın üzerine nükleer santral inşa etmek isteyenlere ibret olur mu bilmem. Akıllı insanlar kendi yaşadıklarından, daha akıllılar ise başkalarının yaşadıklarından ders alırlar. #SessizKalmaÖzgürKal” ifadelerine yer verdi.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA