KAÇIRILAN DENİZCİ HALİL GÜLÇÜR: “MORALİMİZİ HEP YÜKSEK TUTTUK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAÇIRILAN DENİZCİ HALİL GÜLÇÜR: “MORALİMİZİ HEP YÜKSEK TUTTUK”


 

Nijerya açıklarında kaçırılan ve 21 gün esir tutulduktan sonra kurtarılan 15 Türk denizciden Halil Gülçür, morallerini hep yüksek tuttuklarını söyledi.

23 Ocak’ta Nijerya’nın Lagos kenti açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan 15 Türk denizci 21 gün esir kaldıktan sonra kurtarılan denizcilerden biri olan Halil Gülçür, memleketi Mersin’in Tarsus ilçesindeki evinde konuştu. Halil Gülçür, devlet büyüklerine teşekkür etti. Gülçür, “Olay günü liman da işimizi bitirdik, gemiyi limanda çıkardık. 23 Ocak sabahı geminin saldırıya uğradığını haber verdiler, yani alarm verdiler. Daha öncede konuştuğumuz gibi aşağıya indik. 5-10 dakika sonra adamlar bizi bulmaya çalıştılar. Biz kendimize göre önlemimizi almıştık. 6-7 saat sonra uğraştıktan sonra bize ulaşmaya başardılar. Ondan sonra gemiden alıp, kendi geldikleri tekneye bindirip, ada gibi bir yere götürdüler. Etrafı bataklık gibi görünen yer gibiydi. 21 gün orada kaldık, kalmak zorunda kaldık. Ondan sonra ki süreçte devlet sağolsun, gerekli girişimleri yaptılar. Bu sıkıntıyı bitirdiler. Bu işle ilgilenen sayın Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şuan evimdeyim, mutluyum, çocuklarıma kavuştum. Diğer arkadaşların da aynı. Allah bir daha yaşatmasın” dedi.

Çok fazla şiddet görmediklerini belirten Gülçür, “Belki kötüsü de vardı, şansımızdan iyi adamlara düştük. Bizi almaya gelen ekip 9 kişiydi, götürdükleri yerde tahmin ettiğim kadar 25-30 kişiydi. Ailelerimizle görüşmedik, ancak serbest bırakıldıktan sonra sağolsun Nijerya Büyükelçiliğinde görüşebildik” şeklinde konuştu.

Kurtulacaklarına inandıklarını ifade eden Gülçür, “Yani kurtulacağımızı tabi düşündük, ama o stresle adamların tavırlarına göre ister istemez bazı korkular yaşadık. Pazarlıkla başladığı zaman adamları tavrı değişir mi değişmez mi, iş istedikleri gibi yürür mü? Olaylar bizim dışımızda gelişiyordu, ne olup ne bittiğini bilmiyoruz, yani o korkuyu yaşadık. 15 kişinin oturup kalkabileceği baraka tipi bir yerdir. Birbirimizin moralimizi sürekli yüksek tutmaya çalıştık” dedi.

Kargaşada ikinci mühendisin vurulduğunu öğrendiklerini belirten Gülçür, “3-4 el ateş etti, belki de daha fazlaydı, o zaman işin şokundaydık, stresinin yaşadık. Karşıdan kimin geleceğini bilmedik, o kargaşada ikinci mühendisin vurulduğunu öğrendik. Zaten yanımıza vefat etti, Allah rahmet eylesin. Çok şükür bitti evimdeyim” şeklinde konuştu.

Çağlayan Mahallesi Muhtarı Faruk Yorgun, geçmiş olsun ziyaretinde bulunarak, devlet büyüklerine teşekkür etti. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA