POLİPROPİLEN DURDURULDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

POLİPROPİLEN DURDURULDU!


 

Mersin’de tepkilere neden olan Tekfen Holding’in yargıya taşınan Polipropilen Tesisi için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı!

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’nin petrokimya sektöründe dışa bağımlılığını azaltmak adına kurulmak istenen tesisleri için Mersin ve Adana üs olarak seçilirken, karşıt mücadele kapsamında yürütülen mücadeleler yargıda önemli bir kazanım elde etti.

 

İTİRAZ YOLU KAPALI

Tefken Holding tarafından Mersin’in Karaduvar Mahallesi’nde yapılmak istenen Polipropilen Tesisi’ne karşı; TMMOB Çevre Mühendisleri Odası genel merkezi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Barosu ile Mersin Doğa ve Çevre Derneği’nin (MERÇED), tesisin Çevresel Etki Değerlendirme Raporu’nun iptali için açtığı dava kapsamında Mersin. 2. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Karar kentte ve petrokimya karşıtı mücadele kesimlerince sevinçle karşılanırken, mahkemenin itiraz yolu kapalı şekilde karar alması da ayrıca memnuniyet yarattı. .

 

BEKLENEN KARAR ÇIKTI

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Mersin Şube Başkanı Sinan Can, kararın sevindirici olduğunu söyleyerek, “Bizim oluşturduğumuz raporların mahkeme tarafından dikkate alınması bizi mutlu etti. Biz bu kararı bekliyorduk. Toplum yararına olması açısından olduğu belirtildi. Şuan sürecin ilk adımındayız. Bundan sonraki süreçte davayı takip edeceğiz. Mersin için olumlu bir karar. Takipteyiz” dedi.  

 

“PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

MERÇED Başkanı Sabahat Aslan da, kararın beklenen bir sonuç olduğunu vurgulayarak, tesise karşı yürüttükleri mücadelede bilimsel veriler ışığında ortaya oydukları haklı itirazların geçerliliğinin bir kez daha ortaya çıktığını vurguladı.

Yargı sürecinin devam edeceğini ancak kendilerinin de bu işin peşini bırakmamakta kararlı olduklarını söyleyen Aslan, Mersin’in bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

 

“ÖZEL ENDÜSTRİ BÖLGESİ İLAN EDİLEMEZ”

Mersin Kent Konseyi de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Mersin’de yapılacak Propilen Fabrikasının ÇED raporuna, Mersin Büyükşehir Belediyesi (davacı), TMMOB Çevre Mühendisleri Odası (müdahil davacı) olarak itiraz etmişlerdi. Mersin 2. İdare Mahkemesi itiraz yolu kapalı olmak üzere ÇED raporunu oy birliğiyle iptal etmiştir. Bu durumda, Özel Endüstri Bölgesi ilanı da iptal edilecektir. Çünkü ÇED raporu alınmayan bir yer Özel Endüstri Bölgesi olarak ilan edilemez.

Başta Mersin Büyükşehir Belediyesi, TMMOB’a bağlı odalar, Mersin Barosu, Çevre ve Doğa Derneği ile Mersin Kent Konseyinin diğer bileşenlerine teşekkür ederiz. Mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA