TÜİOSB’DE GÜÇLÜ ALTYAPI HIZLI TEMPODA İLERLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜİOSB’DE GÜÇLÜ ALTYAPI HIZLI TEMPODA İLERLİYOR


 

Haber Merkezi

 

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, tarımsal ürün işleme ve gıda sektöründe faaliyet gösteren yatırımcıların kümeleneceği üretim üssünde yol ve arazi kazı dolgu işlerinin hızla ilerlediğini, haziran ayından itibaren sanayi parsellerini katılımcılara teslim etmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

VALİ SU VE KAYMAKAM OTCU ŞANTİYE SAHASINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, TÜİOSB’nin Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılıp, 180 hektar alanda yürütülen yol ve arazi kazı dolgu işlerini yerinde inceledi. TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, Mersin’in tarımsal üretimini yüksek katma değere dönüştürecek ilk ve tek ihtisas OSB’nin güçlü temeller üzerinde yükselmesi için yapılan yatırımlar hakkında Vali Su ve Kaymakam Otcu’ya detaylı bilgiler verdi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol, TÜİOSB Yönetim Kurulu üyeleri ve yüklenici firma yetkililerinin de katıldığı inceleme gezisinde hafriyat çalışmalarının yüksek tempoda devam ettiğini belirten Başkan Gül Akyürek Balta, yol ve arazi düzenlemelerini haziran ayına kadar tamamlayıp ilk etapta yer alan 70 sanayi parselini yatırımcılara teslim etmeyi planladıklarını belirtti.

 

“SIRADA SU, KANALİZASYON, ATIK SU ARITMA VE ENERJİ ALTYAPISI İHALELERİ VAR”

Başkan Gül Akyürek Balta, Tarsus’un Kurbanlı mevkiinde toplam 245 hektarlık arazi üzerinde planlanan TÜİOSB’nin 180 hektarlık birinci etap yerleşkesinde 1 milyon 170 bin metrekare net sanayi alanı ayrıldığını, 180 bin metrekarede sosyal donatılar inşa edileceğini, 150 bin metrekarede ise yeşil alan oluşturulacağını ifade etti. Akyürek Balta, “İhtisas OSB’mizin birinci etabında 15 kilometrelik imar yolu inşaatı ile arazi düzenleme çalışmalarını haziran ayında tamamlayıp, yatırımcılara tahsis ettiğimiz 70 sanayi parselinin teslimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.  Tohumdan paketlemeye kadar gıda üretim zincirinin tüm halkalarının yer alacağı TÜİOSB’de yatırımcılarımız fabrika inşaatlarına başlayabilecekler. İçme ve kullanma suyu, kanalizasyon şebekesi, atık su arıtma tesisi ve enerji altyapısı için de ihale sürecini nisan ayında sonuçlandırmayı planlıyoruz. Tüm bu yatırımlarımızı da eylül ayında tamamlama gayretinde olacağız.” diye konuştu.

 

“TÜİOSB BÖLGEMİZDE BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM VE GELİŞİMİN ÖNCÜSÜ OLACAK”

Mersin Valisi Ali İhsan Su ise ham maddeyi mamule dönüştürerek Türkiye'ye katma değer kazandıracak girişimci, yatırımcı ve sanayicilerin bir araya gelmesiyle kurulan TÜİOSB’de ihtiyaç duyulan altyapı yatırımları ve genişleme alanlarıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla tam bir uyum ve koordinasyon içinde çalışıldığını belirtti. Vali Su, tarımsal ürünlere ileri teknolojiyle maksimum katma değer kazandıracak üretim merkezlerinin faaliyete geçmesiyle TÜİOSB’nin bölgede büyük bir dönüşüm ve gelişimin öncüsü olacağını vurgulayıp, yol ve altyapı çalışmalarında gösterilen gayretten dolayı Başkan Gül Akyürek Balta ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA