KİM GÖREVLENDİRDİ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KİM GÖREVLENDİRDİ?


 

CHP’li Tuncer, Davultepe skandalında partisince görevlendirildiği için sanayi sitesi kooperatifi yönetiminde görev aldığını açıkladı! Ancak aradan günler geçse de CHP’den bu görevlendirmenin kim tarafından yapıldığına dair bir açıklama gelmedi!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Mezitli ilçesi Davultepe Mahallesinde AKP-MHP-CHP eliyle narenciye bahçeleri yok edilerek sanayi sitesi kurulması girişiminde Büyükşehir Belediye Meclisi geri adım atarken, skandalların ardı arkası kesilmedi.

Sanayi Sitesi Kooperatifi’nde yönetici olması nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, hedef tahtasına konmasına isyan ederken, skandal bir açıklamaya imza attı.

Tuncer’in, “Kooperatife şahsım için değil, partimi temsilen girdim. Mersin uzlaştıysa, ihale niye bana kaldı?” açıklaması siyasi partiler eliyle kent yönetiminde elde edilen kazanımları da gözler önüne serdi!

Bir siyasi parti adına sanayi sitesi yönetiminde görevlendirilmesinin etik ve ahlaki bir yanı olmamasına karşın bunu savunan Tuncer’in bu tavrı; partisinin üst yönetimi ile Büyükşehir ve Mezitli Belediyesi yönetimlerinin konunun paydaşları olmasına yorumlandı.

 

YANIT BEKLEYEN SORULAR

Açıklamalar doğrultusunda gazetemiz geçen hafta şu soruları gündeme getirdi: “CHP’nin sanayi sitesi kooperatifinde ne işi var? Projenin onay merci olan Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mezitli Belediyelerinin yönetimleri CHP’liyken, bir temsilci atamak ile elde edilmek istenen nedir? CHP'nin bu tür oluşumlara temsilci atama uygulaması ne zaman başlamıştır? Söz konusu oluşumdan huzur hakkı veya herhangi bir ücret alınmakta mıdır?

Alındı ise kişiye rant sağlamak parti tüzüğüne ve etik kurallarına uygun mudur?”

 

ELEŞTİRİLER ARTIYOR

Ancak bu sorulara CHP’den bir yanıt gelmemesi tepki çekti. Parti sessizliğini korusa da teşkilattaki muhalifler başta olmak üzere kent halkı bu duruma yönelik eleştirilerini arttırarak sürdürüyor.

 

İSTİFA ETTİLER Mİ?

Öte yandan kamuoyunda günlerdir tartışılan Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanvekili de olan  CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ve AK Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Erhan Contar’ın istifa ettiği ileri sürüldü.

Kooperatife şahsım için değil, partimi temsilen girdim. Mersin uzlaştıysa, ihale niye bana kaldı?” diyerek kendini savunan Tuncer, Davultepe’ye kurulması düşünülen Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifinin yönetim kurulu üyeliğine 3 ay önce seçilmişti.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA