DERYA ÖZİNÇ BOZDOĞAN İSTİFA ETTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DERYA ÖZİNÇ BOZDOĞAN İSTİFA ETTİ!


 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın eşi Derya Özinç Bozdoğan, Tarsus Emekçi Kadın Kooperatif Başkanlığından istifa etti. İstifanın hem siyasi hem aile içi huzursuzluktan kaynaklandığı öne sürüldü.

Haber Merkezi

 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın eşi Derya Özinç Bozdoğan, Tarsus Emekçi Kadın Kooperatif Başkanlığından istifa etti.

Geçtiğimiz günlerde belediye başkanlık katında görevli 3 personel hakkında davranışlar ve haksız edinimler gerekçesiyle soruşturma başlatılmasında personelleri ifşa ettiği için hedef tahtasına oturtulmak istenen Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın eşi Derya Özinç Bozdoğan’in istifası parti içi huzursuzluğun yansıması olarak yorumlandı.

 

AVUKATLIK MESLEĞİNE ZAMAN AYIRMAK İSTİYOR

Ancak Özinç’in konuyla ilgili sosyal medya paylaşımında aile içi huzursuzluğa dair ipuçları da yer aldı.

İstifası ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylayım yapan Özinç, avukatlık mesleğine daha fazla zaman ayırmak istediğini belirterek, “Kadın hakları konusunda yıllarca verdiğim mücadele zemininde , sizlerin ekonomik bağımsızlığınıza katkı sağlamak ,el emeği göz nuru ürünlerinize ekonomik değer katmak, sosyal ve kültürel yaşamda varlığınızı hissettirmek amacıyla 22 Eylül 2019 tarihinde sizlerden aldığım güç ve bana duyduğunuz güvenle kurmuş olduğum ve başkanlığını yürüttüğüm Tarsus Emekçi Kooperatif Başkanlık görevimi, belediye başkanlık seçimi ve sonrası ve kooperatifimiz sonrası avukatlık mesleğime zaman ayıramamamdan dolayı affınıza sığınarak  bırakıyorum.

 

“ERKEKLERE KENDİNİZİ DAYANDIRMAYIN”

Ataerkil yapımıza inat bir kadın olarak ne oğlunuza, ne erkek kardeşinize, ne babanıza ne de eşinize kendinizi dayandırmayın. Önce gücünüze ve kimliğinize sahip çıkın. Cennetinizi bir erkeğin boyundurluğu altında cehenneme dönüştürmeyin. Hayat size ne verirse versin mala, mevkiye karşı onurunuzla dik durun. Yetiştireceğiniz kız - erkek çocuklarına da aile içinde eşit davranılmasını öğretin. Öğretin ki aile içinde demokrasi, saygı, sevgi, eşit olma ve adalet fikrini yerleştirin.

 

“KADIN DEĞİŞİR TOPLUM GÜZELLEŞİR”

Kızım Yaren gibi doğurup büyüttüğüm ve emeklerimizi birleştirerek en üst seviyeye getirdiğimiz 200 üyesi olan kooperatifimiz düzenli olarak Ankara, İstanbul, İzmir, Rize, Batman’a yaptığımız satışlarla  bir de hepsiburada .com ve Anadolu Kadınları satış sitesindeki sürekli satışlarımızla büyüdük, yurtdışına satış anlaşmaları safhasına gelip en  son olarak Tarsus Belediyesinin Halk Market raflarında yerimizi aldık.

Emeği geçen her bir kadınıma sevgilerimi sunarım. Bundan sonra devam edecek yönetim kurulu arkadaşlarıma başarılar dilerim. Süreç içinde kooperatif kadın üyelerimizin emekleriyle sahneledikleri tiyatroyu izlemek beni gururlandırdı, bu da bize kadının her yerde var olduğunu aydınlanma ışıklarını yakacaklarını gösterdi. Kadın değişir toplum güzelleşir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA