BAKKAL-MARKET BAHANE, YASAĞI DELMEK ŞAHANE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAKKAL-MARKET BAHANE, YASAĞI DELMEK ŞAHANE!


 

En az vaka sayısı ile övünülen günlerin geride kaldığı Mersin’de vatandaşlar; hafta içi sokakta olmak zorunda olurken, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı bakkal ve market bahanesi ile deliniyor!

GİZEM EKİCİ

 

Yeni tip koronaviras Covid-19 ile mücadele tüm dünyada hızla sürürken mutasyonlu virüs korkusu da artıyor. Ancak pandemi nedeniyle kısıtlamaların yetince uygulanmaması ve yasaklara riayet edilmemesi korkuyu arttırıyor.

Neredeyse 1 yıldır pandemi tehlikesi ile yaşayan Mersin; ilk zamanlar en az vaka sayısı olan iller arasında yer alsa da bugünler geride kaldı. Mersin’e özel önlemlerin alınması için defalarca kez sağlık emekçileri çağrı yapsa da yetkililer durumu görmezden geliyor. 

Haftasonu uygulanan sokağa çıkma yasaklarında kısıtlamyı delen çok sayıda yurttaşlar bakkal ve markete gitme bahanesi ile sokaklara çıkarken, parklar ile çocuklar ile dolup taştı.

11 Mart’ta Covid-19 virüsünün ilk görülmeye başlandığı günden itibaren en az vaka sayısı ile gündemde kalan Mersin’de neredeyse geçen 1 yılın ardından durumlar değişti. Mutasyonlu virüsün dahi görülmesine rağmen gereken tedbirleri almayan yetkililer, Mersinlileri de rehavete sürükledi. Sadece hafta sonu uygulanan önlemlerin yetersizliğinden dolayı artan vaka sayısının önüne geçilmesini isteyen sağlık emekçileri, acilen tam kapanma istiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA