YETENEK TARAMASI TESTLERİ BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YETENEK TARAMASI TESTLERİ BAŞLADI


 

Haber Merkezi

 

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin üçüncü ve son aşama olan denge ve reaksiyon testleri Mersin’de başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünü yerleştirmek, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek, üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla 2018 yılında hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, denge ve reaksiyon testleri, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Servet Tazegül Spor Salonu'nda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 19 Nisan 2016 tarihinde imzalanan protokol gereğince, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında İlimizde 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında yetenek testleri yapılarak sırasıyla, Temel Eğitim, Orta Modül, İleri Modül ve Çoklu Branş Eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan 161 öğrenci bir hafta boyunca, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor uzmanları ve antrenörler eşliğinde denge ve reaksiyon testlerine tabi tutulacaklar.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Spor Hizmetleri Müdürü Osman Yıldızbakan ve Spor faaliyetleri sportif değerlendirme ve takip şube müdürü Vedat Akyar ile birlikte, Pandemi dolayısıyla sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde başlayan denge ve reaksiyon testlerini yerinde inceleyerek testlere katılan öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

İlgili öğrencilere yönelik yapılan “Denge ve Reaksiyon Testi” uygulandıktan sonra sporcu öğrencilerin Branş yönlendirmeleri yapılacaktır.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA