MİNİKLER İLK HAMLELERİNİ YAPTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİNİKLER İLK HAMLELERİNİ YAPTI


 

Haber Merkezi

 

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle 5-6 yaş grubu çocuklar satranç öğreniyor. Yenişehir Belediyesi Akademi’de çocuklar için temel düzey satranç eğitimi korona virüs tedbirleriyle başladı. İlk hamlelerini yapan çocuklara Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de eşlik etti.

5 hafta sürecek satranç eğitimleriyle 5 ve 6 yaşındaki çocuklar hem eğleniyor hem de düşünce becerilerini geliştiriyor. Çocuklar bir zihin sporu olarak nitelendirilen satrancı öğrenirken, aileleri de Yenişehir Belediyesi Akademi’de bulunan kütüphanede kitap okuyarak vakit geçirebiliyor. Ücretsiz bir şekilde verilen satranç eğitiminin sonunda çocuklara Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi onaylı sertifika da verilecek.

 

“BU ÇALIŞMALARIMIZLA HEM ÇOCUKLAR HEM DE AİLELER MUTLU OLUYOR”

Satranç eğitim sınıfını ziyaret eden ve eğitim alan minik çocuklarla satranç oynayan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Yenişehir Belediyesi Akademi’de satranç kurslarımız başladı. Gruplar halinde 5 yaş itibariyle kurslarımızı veriyoruz. Burada onları izledik ve çok da enerji aldık eğitim süreçlerinden. Velilerimiz mutlu, Yenişehir Akademi’yi daha önce bilmediklerini ama proje ile görüp tanıdıklarını söylediler. Akademi;  kütüphaneleri, çocuklarımızın rahatlıkla ders çalışabileceği çalışma odaları, kurslarımızın ve 0-3 yaş erken çocukluk eğitimi ile halkımızın hizmetinde. Burası tabi ki çocuklarımızla güzel,  onlar oldukça burası cıvıl cıvıl olur. Bu çalışmalarımızla hem çocuklar hem de aileler mutlu oluyor.” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA