TÜRKİYE İÇİN ÖZEL BAŞKAN TARHAN İÇİN SIRADAN BİR GÜN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKİYE İÇİN ÖZEL BAŞKAN TARHAN İÇİN SIRADAN BİR GÜN


 

Haber Merkezi

 

Bisiklet kullanımını teşvik amacıyla gerçekleştirilen Kışın İşe Bisikletle Gitme Günü, Mezitli’de sıradan bir gün görünümündeydi. Sık sık bisikletle mahalleler arasında tur atarak esnaf ve vatandaşlarla buluşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediyeye bisikletle gitti. Mezitlileri teşvik amacıyla sahil turu yapan ve mahalle aralarında da gezerek yolu uzatan Başkan Tarhan’a, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve belediye çalışanları eşlik etti.

Bisiklet turuna yoğun ilgi gösteren Mezitlililer, yol boyunca el sallayarak ve alkış yaparak destek verdi. Havanın da güzel olması nedeniyle neşeli bir ortamda gerçekleşen ‘Kışın İşe Bisikletle Gitme Günü’etkinliğinde vatandaşları bisiklete binmeye davet eden Başkan Tarhan, özellikle pandemi döneminde virüse ve kısıtlamaların yarattığı olumsuz etkilere karşı spor yaparak daha güçlü durulacağını söyledi.

Mezitlililer için sıradan bir gün olduğunu dile getiren Başkan Tarhan, “Günümüzde şehirlerin en önde gelen sorunları arasında çevre, sağlık ve aynı zamanda ‘ulaşamama’ sorunu başı çekiyor. Avrupa’da bunun önüne geçebilmek adına bisiklet kullanımını artırıcı önlemler alınıyor ve bisiklet kullanımı yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Şehrin olumsuz etkilerini azaltacak en önemli ulaşım aracı bisiklet ve işe bisikletle gitmenin bireye ve kente sağladığı birçok fayda var. Çevrenin kirlenmesi, trafiğin yarattığı stresin azaltılması, karbonmonoksit gazının düşürülmesi ve daha da önemlisi spor yaparak vücudumuzun hareket ihtiyacını karşılaması nedeniyle Mezitli’de bisiklet kullanımını artırmak istiyoruz. Mezitli Belediyesi olarak bu konuda çok önemli projeler geliştirdik. Sağlık Bakanlığımızla birlikte bin 350 bisiklet dağıttık. Yaklaşık 20 kilometre farklı bölgelerde bisiklet yolları yaptık. İnsanları teşvik edebilmek adına bisiklet kullanma etkinlikleri düzenledik. Bugün de İşe Bisikletle Gitme Günü. Bu belki pek çok yer için özel bir gün olabilir ama bu Mezitlililer için sıradan bir gün. Katılan destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA