GÜMÜŞKUM’DA KORKUTAN AĞAÇ KESİMİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜMÜŞKUM’DA KORKUTAN AĞAÇ KESİMİ!


 

Deniz kaplumbağalarının yaşam alanı olmasına rağmen Hüseyin Çalışkan’a kiralanan ve düzenlenen organizasyonlar nedeniyle bölgenin ekolojik dengesine zarar verildiği iddia edilen Gümüşkum (f00. Yıl) Tabiat Parkı’nda ağaç kesimi yapılması doğa katliamı korkusu yarattı!

  1. HEDİYE EROĞLU

 

Caretta carettaların yuvalama ve yavaş olanı olmasına rağmen Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2017’de Hüseyin Çalışkan’a kiralanan Mezitli’deki Gümüşkum (100. Yıl) Tabiat Parkı’nda ağaç kesimi yapılması korku ve endişeye neden oldu.

Geçtiğimiz yıllarda alanda düğün, konser ve festival gibi organizasyonlar düzenlenmesi nedeniyle doğa tahribatı oluşmasına tepki gösterilirken dün bölgeden gelen ağaç kesim haberi yürekleri ağızlara getirdi.

Orman Bölge Müdürlüğü gözetiminde Çalışkan’a ait işletmenin personellerince kesim yapılması yöre sakinleri tarafından tedirginlikle karşılandı. Yaz dönemine hazırlık kapsamında ağaç kesimine gidildiği iddia edilirken yöre sakinleri, sıranın bölgedeki yaşlı ağaçlara da gelmesinden endişe ettiklerini belirttiler!

Bölgede yapılaşma çalışmalarını sürdüren Çalışkan’a tepki gösteren halk, tabiat parkının korunması için yetkililere çağrı yaptı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA