“BABAM, KAN BAĞIŞI İLE HAYAT BULDU" | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BABAM, KAN BAĞIŞI İLE HAYAT BULDU"


 

Toroslar Belediyesi’nin, Türk Kızılayı Mersin Şubesi ile birlikte düzenlendiği kan bağışı kampanyasına destek veren ilçe sakini Cavidan Karakaş; "Babam, kan bağışı ile hayat buldu" dedi.

Haber Merkezi

 

Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına destek veren Toroslar Belediyesi'nden toplumsal dayanışma çağrısı geldi.

Türk Kızılayı'nın "İyi ki Varsın Kan Dostum" kampanyası, Toroslar'da duygusal anlara sahne oldu. Kan bağışı kampanyasına, belediye personeli ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

“İNSAN BAŞINA GELMEDEN ÖNEMİNİ BİLEMİYOR"

Toroslar Belediyesi Ana Hizmet Binası yanında, "Senin 15 Dakikan, Başkasının Bir Ömrü Olsun" sloganıyla pandemi kuralları çerçevesinde yapılan kampanyaya kan vererek destekte bulunan ilçe sakini Cavidan Karakaş; "İnsan başına gelmeden önemini bilemiyor. Sağlıklı olan herkesin kan bağışında bulunması hayati önem taşıyor. Babam, Kızılay'a verilen kan bağışı ile kurtuldu. Ben de bu kampanyaya destek vermekten büyük mutluluk duydum" ifadelerini kullandı.

 

"BİR GÜN HEPİMİZİN KANA İHTİYACI OLABİLİR”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın destekleriyle babasına acil kanı bulduklarını vurgulayan Karakaş; "Belirli dönemlerde kan bağışında bulunuyorum. Bir buçuk yıl önce babam çok ağır bir ameliyat geçirdi ve 8 ünite kana ihtiyacımız vardı. B Rh negatif kan çok zor bulunuyor. Çok fazla arayışa girdik. Çok şükür o dönemi atlattık ama babam iki ay önce de mide kanaması geçirdi. Daha önce kan verenlere ulaşmaya çalıştık. Kimisi ilaç kullandığını belirtti kimisi de Covid geçirmişti. Mersin'den ve il dışından haber vermediğimiz kimse kalmadı. Bu süreçte 5 kişiye ulaşabildik. Kan, parayla satın alınabilen bir şey değil. İnsanın vücudunda olan bir şeyi bulmak inanın çok zormuş. Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz'dan da Allah razı olsun. Belediye personeline duyuruldu. Herkes kan vermek istedi. Gerçekten kan bağışığı hayat kurtarıyor. Bizzat yaşadığımız için söylüyorum. Bu konuda herkesin bilinçlenmesi ve teşvik edilmesi önemli. Bu insanlık vazifesi. Kan vererek başkalarının hayatına umut olmak çok kutsal bir görev. Böyle bir kampanyaya destek verdiği için Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA