“KADINA ŞİDDET SON BULSUN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KADINA ŞİDDET SON BULSUN”


 

Mezarı başında kızları Özgecan Aslan’ı dualar ve gözyaşları ile anan Aslan ailesi kadına şiddetin son bulması için çağrı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te bindiği minibüste vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, ölümünün 6’ıncı yılında mezarı başında anıldı.

Şehir Mezarlığı’nda bir araya gelen Aslan ailesi kızları Özgecan için dualar ederek, gözyaşları ile kadın cinayetlerini kınadı. Yenişehir Belediye Başkanı CHP’li Abdullah Özyiğit başta olmak üzere çeşitli partilerden, sivil toplum kuruluşları ve kadın derneklerinden temsilciler de anma töreninde Aslan ailesini yalnız bırakmadı.

 

“KADINA ŞİDDET İNSANLIK SUÇUDUR”

Mezardaki anma töreni sonrası gazetecilere açıklama yapan baba Mehmet Aslan, “Bugün güzel kızımın vefatının 6. yıldönümünü anıyoruz. Çok üzgün bir 6 yıl geçirdik. Psikoloji destekleri ile ayaktayız. Özgemi 6 yıldır unutmayan kabri başında gelip dualarını esirgemeyen amin diyen herkese teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Memleketimiz ve tüm dünya maalesef hem kadına gösterilen şiddetle, kaba kuvvetle maalesef çok uzun yıllardır süren bir mücadele ile geçiyor.

Kadına şiddet hiçbir zaman kader değil. Bayın cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi kadına şiddet insanlığa ihanettir. Şimdiye kadar öldürülmüş, katledilmiş, incitilmiş tüm kadınlarımızın, kızlarımızın ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Allah annelerine babalarına sevdiklerine sabır versin” dedi.

 

“KADINA ŞİDDET SON BULSUN”

Anne Songül Aslan da. gözyaşlarını tutamayarak yaptığı açıklamada, “Çok üzgünüz, hep acılıyız, Özgem bunu hak etmedi. Tüm kadınlarımıza Allah yardım etsin, kadına şiddet son bulsun. Özgemin hiçbir suçu, günahı yoktu. Saf, masum kızım evine geliyordu sadece. Kadına şiddeti son bulsun” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA