ESKÝÞEHÝR MAHALLESÝ’NÝN BULANIK SU SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUÞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESKÝÞEHÝR MAHALLESÝ’NÝN BULANIK SU SORUNUNU ÇÖZÜME KAVUÞTU


 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükþehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon Ýdaresi (MESKÝ) Genel Müdürlüðü, Tarsus Ýlçesi Eskiþehir Mahallesi’nde baþladýðý içmesuyu çalýþmalarýný tamamladý. Yapýlan çalýþma ile mahalle sakinleri içilebilir suya kavuþtu.

Tarsus Ýlçesi’ne baðlý Eskiþehir Mahallesi’nin içmesuyu, bölgedeki sondaj kuyusundan besleniyordu. MESKÝ tarafýndan yapýlan kontroller sýrasýnda suyun kullanýlamaz düzeyde olduðu raporlandý. Bu çerçevede çalýþma baþlatan MESKÝ, Boðazpýnar bölgesi Defnepýnar kaynaðýndan beslenen Kurbanlý Mahallesi içmesuyu deposundan Eskiþehir Mahallesi’nin þebeke hattýna 2 bin 100 metre 63’lük 16 atü ana isale hattý çekti. Çalýþmalarýn tamamlanmasýyla Eskiþehir Mahallesi’nin içmesuyu sorununa son verildi.

 

MAHALLE SAKÝNLERÝ DAHA TEMÝZ ÝÇMESUYUNA KAVUÞMANIN SEVÝNCÝNÝ YAÞIYOR

Eskiþehir Mahalle Muhtarý Bayram Bölükbaþ, “Daha önceleri suyumuzda çok bulanýklýk vardý. Yemekte dahi kullanýlamýyordu. Görüþmelerimiz sonucunda hat sonlarýna vanalar kondu. Arada bir vanalarý temizliyorduk ama yine de yeterli olmuyordu. Daha sonra 18 köyün baðlý olduðu suya köyümüzü de baðladýlar. Þu an bir sýkýntýmýz yok. Yemekte, çayda suyumuzu kullanýyoruz” diye konuþtu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA