MERSİN HAK ETTİĞİNİ ALAMIYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN HAK ETTİĞİNİ ALAMIYOR!


 

Kentin tarım, sanayi ve yatırım sorunlarının çözümü için geldiklerini söyleyen Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, Seçim dönemi Mersin’in billboardlarını ‘Tarım kenti Mersin’ yazıları süslüyor. Tarımla ilgili bu hükümetin bu memlekete bir tane çivi çaktığını gören var mı?” diye sordu.

GİZEM EKİCİ

 

İYİ Parti “Mersin hazır, biz hazırız. Milletimizle kucaklaşmaya geliyoruz” sloganı ile Mersin’de bir dizi ziyaret için start verdi.

Ziyaretler İYİ Parti Mersin İl Binası’nda basın açıklaması ile başladı. Ziyaretlere; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, Ankara Milletvekili H. İbrahim Oral, Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, Genel idare Kurulu (GİK) Üyesi ve eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, GİK Üyesi Ümmü Gülsüm Paksoy, GİK Üyesi Mehmet Türe ve Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Çetin katıldı.

 

ESNAF BORÇ YÜKÜ ALTINDA EZİLDİ!

Mersin’in sesi olmak için artık her ilçeyi sokak sokak gezeceklerini söyleyen Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, “Mersin’de sokak sokak geziyoruz, Anadolu insanıyla Mersin’imizin bütün insanları ile beraber oluyoruz. Aslında Mersin Türkiye’dir, Niye Türkiye’dir? Türkiye’nin dört bir tarafından doğusuyla batısıyla Mersin’de büyük bir nüfusa sahibiz. Birkaç örnek vereceğim; çarşıda dolaşıyoruz esnafımız sıkıntılı, dertli. Kısa çalışma ödeneği diyorlar, kira yardımı diyorlar. 50 bin TL kirası olan insana 750 TL kira yardımı diyorlar. Ve bununla bir şeyleri yaptığını zannedip sorunları öteliyorlar. Vatandaşa esnafa yardım ediyoruz diyorlar, Mersin esnafından duyduğumuz şu; odalar vasıtası ile 25 bin TL para almışlar ve aynı kredi gibi faizleniyor ve ertelenip daha da faiz biniyor. Esnafın durumu böyle. Yenişehir’de ziyaretlerimizde gördük Alanya sokağında, Forum Caddesi’nde esnaf kepenk indirmiş. Erdemli’de, Çamlıyayla’da da böyle. Eczane’ye gidiyor vatandaş, ‘Sağlık bedava’ diye haykırıyorlar, doktorun yazdığı reçeteyi veresiye yazdırıyor bu vatandaş. Ülkenin sağlık sistemi çökmüş hem de pandemi şartlarında” dedi.

 

“MERSİN KENDİNDEN OLMADIĞI İÇİN AKP HÜKÜMETİ TARAFINDAN CEZALANDIRILIYOR”

Mersin’in büyümeye açık bir kent olduğuna dikkat çeken Dutar, “Limanı ile Serbest Bölgesiyle, Yeni kurulun OSB’leriyle, iş dünyasıyla, katma değerli tarım ürünleri ile Mersin aslında Türkiye’ye örnek bir kent. Hemen şurada 320 km sahil şeridimiz var, 15 dakika yukarı gidelim kar var. Böyle şanslı bir kent burası, şanslıyız. Ama Mersin kendinden olmadığı için AKP hükümeti tarafından cezalandırılıyor. Seçim dönemi Mersin’in billboardlarını ‘Tarım kenti Mersin’ yazıları süslüyor. Tarımla ilgili bu hükümetin bu memlekete bir tane çivi çaktığını gören var mı?

Mersin’de yine şimdiki Kalkınma Bakanımız, Mersin’de Taşucu otobanından bahsetti. Biz orayı gezerken gördük bir Yörük çadırının üzerine branda çekilmiş, 2016 yılında yapılmış bir branda. ‘Taşucu otobanımızın açılışını yaptık’ yazıyor. Yörük dalga geçiyor ‘Sağ olsun bakanımız otobanı yapmadı da seçim çalışması için yaptığı branda ile davarlarımın üzerine su gelmiyor’ dedi. Biz bu şehri dolaşıyoruz, bu yüzden yalan rüzgarı son buldu. Bu şehirde lobilerin olduğunu yavaş yavaş hepiniz duymaya başlayacaksınız. Bakın Antalya yolumuz var yıllardır bitirilmiyor, aylarca kapalı kaldı. Nedenini soruyoruz bir tane muhatap yok. İYİ Parti kurulmuş ve billboard siyaseti sona ermiştir. Mersin’in bütün sorunlarından haberdarız” sözlerine yer verdi.

 

“KENTİ YAPACAKTI MERSİN’İ, MERSİN’İN TARIM KENTİNDEKİ HALİ BU”

Artan tarım maliyetleri ile narenciye çiftçisinin bitmiş olduğunu söyleyen Dutar, “Çünkü bu ürünü üretmek için çiftçinin aldığı gübre birim fiyatını karşılamıyor. Geçen hafta milletvekillerimiz ile Erdemlideydik. Domates üreticileri kan ağlıyor. Veysel Eroğlu tarım bakanıydı, şimdiki cumhurbaşkanı başbakandı, 18 yıl önce. 5 kere Aksıfat Barajı açıldı Mersin’de. Geldiler tekbirlerle kurbanı kestiler gittiler. 3 kere ihale oldu, gelen kaçtı gitti, yapımına bu yıl başlandı. Bu vaat ettikleri projeleri bitirmedikleri için oradaki domates yetiştiricileri 60-70 metreden su basıyor. Bu girdilere bir de sulama girdileri ekleniyor, elektrik girdileri de ekleniyor. Çiftçi çaresiz bir halde. Şimdiki Ekonomi Bakanı her geldiğinde bir yalan rüzgarı ile arkasında binlerce koruma ordusu ile Mersin’de dolaşıyor. Her geldiklerinde bir yalan, tarım kenti yapacaktı Mersin’i, Mersin’in tarım kentindeki hali bu” ifadelerini kullandı.

 

“MERSİN’İN BUNDAN SONRA LOBİSİ”

Dutar konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Ayfer Hanım bakandı, ben çocuktum. Mersin’de bir havaalanı projesi başladı. 18 yıldır AKP iktidar, bu şehirde 18 yıl önce başlayan havaalanı ile ilgili açıklama yapabilen yok. STK’ları geziyorum ‘Nedir bu durum?’ diyorum, ‘Mersin’in lobisi yok’ diyorlar. Mersin’in bundan sonra lobisi var, aslan gibi İYİ Parti teşkilatları ve milletvekilleri var. 18 yıl olmuş ses yok. Karaduvar’dan Anamur’a 300 km’lik bir sahil hattında bir yerde turizm yatırımı göreniniz var mı? 1 tanesi desin ki ‘Şu var.’ Karaduvar’ın yolu, sokağı yok! Seçimlerinde yakın olduğunu düşünüyorum. Dün itibariyle aya çıktık! Onun için seçimin yakın olduğunu biliyoruz ve ilk seçimle milletimizin dertlerine derman olacağız” diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat ise, “Mersin’de çok fazla esnaf kepenk indirdi. Buraya geldik onlarla da kucaklaşacağız. Japonya’da bin esnaf kepenk indirmiş bunu görüyorlar ama Türkiye’de 150 bin esnaf kepenk indirdi. Bu dertlerimiz hep 5 müteahhit için” dedi.

Basın açıklamasının ardından İYİ Parti’nin programı; Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği, Mersin Gazeteciler Cemiyeti ziyaretleri ile yeni üyelere rozet takma ile son buldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA