“MERSİN UZLAŞTIYSA, İHALE NİYE BANA KALDI?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN UZLAŞTIYSA, İHALE NİYE BANA KALDI?”


 

Davultepe’de AKP-MHP-CHP eliyle narenciye bahçeleri yok edilerek sanayi sitesi kurma girişiminde Büyükşehir Meclisi geri adım atarken, site kooperatifi yöneticisi olarak eleştiri oklarının hedefi olan CHP’li Tuncer isyan etti: “Kooperatife şahsım için değil, partimi temsilen girdim. Mersin uzlaştıysa, ihale niye bana kaldı?”

Haber Merkezi

 

Mersin’in Mezitli ilçesi Davultepe Mahallesinde hayata geçirilmesi planlanan ve narenciye bahçelerine isabet ettiği için kamuoyunda günlerdir tartışılan Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Büyükşehir Belediye Meclisinde bir kez daha gündeme geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer sanayi sitesinin planlandığı alan ile ilgili yöre halkının itirazlarının yeniden değerlendirileceğini,  yanlış varsa yanlışta ısrar etmeyeceklerini, durumu yerinde tetkik edeceğini meclis kürsüsünden kamuoyuyla paylaştı. Başkan Seçer, Davultepe’deki narenciye bahçelerinin imara açılmasına olanak veren imar planı değişikliklerinin de ilgili bakanlıkların, valiliğin, tüm belediye başkanlarının ve partilerin desteğiyle yapıldığını da ifade etti. Seçer’e Cumhur İttifakı da destek verdi.

 

“BEN TOPRAKTAN GELEN BİRİYİM”

CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Davultepe’ye kurulması düşünülen Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifinin yönetim kurulu üyeliğine 3 ay önce seçilmişti.

Ahmet Serkan Tuncer, Büyükşehir Meclisinde konunun yeniden görüşülmesini ve yöre halkına kulak verilmesini olumlu karşıladığını söyledi. Bu süreçte kooperatifin yönetim kurulunda olması nedeniyle haksız eleştirilerin odağında olmaktan duyduğu üzüntüyü dile getiren Tuncer, “Topraktan ve tarımdan gelen biri olarak böylesine değerli bir arazinin sanayi sitesi olarak hayata geçirilmesinden sorumlu tutulmak ve günah keçisi durumuna gelmek ben çok üzdü. Karar merci olmadığım ve yetki alanımın dışındaki bir konudan sorumlu tutulmak şahsıma yapılan büyük haksızlık” dedi.

 

“ÜZERİMDEN SİYASİ HESAP YAPTIRMAM”

Mezitli Küçük Sanayi Sitesinin yer seçimi ve imar planı çalışmalarının 13 Temmuz 2020 yılında tamamlandığına ve kendisinin 2020 yılının ekim ayında kooperatifin yönetim kurulu üyeliğine getirildiğine dikkat çeken Ahmet Serkan Tuncer, “Ben bu kooperatifin ve sanayi sitesi sürecinin en başından beri içinde olmadım. Ben belediyelerimizin, sivil toplum örgütleri ve odaların teşvikiyle kooperatif yönetimine girdiğimde imar planlarııyla ilgili tüm süreç tamamlanmıştı. Sürecin başından sonuna kadar etkin bir rol üstlendiğim ve vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açtığım çirkin bir iftira ve yalandır. İşin gerçeğini bilmeden, araştırmadan, üzerimden karalama kampanyası yapmak isteyenlerin “Küçük Siyasi Hesaplar” peşinde koşan, bu durumdan nemalanan, kendi çıkarları dışında hiçbir kamusal düşüncesi olmayan şahıslar olduğunu çok iyi biliyorum. Mersin kamuoyunun, bu olayın gerçek boyutundan bilgi sahibi olması için ve konunun aydınlanmasını istediğim için bu açıklamayı yapma gereği hasıl olmuştur” dedi.

 

BU ALAN 2017’DE TARIM DIŞINA İTİLMİŞ

Davultepe’de Küçük Sanayi Sitesi yapılması düşünülen bölgenin 03.04.2017 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1/100 binlik planda Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgesi” (Entegre Tesis Alanı) olarak planlandığını söyleyen Tuncer, “Bu bölgeye yine aynı yıl içerisinde Mersin İli Toprak Koruma Kurulu tarafından ‘Dikili Tarım Arazi’ olarak sınıflanmasına rağmen, 11.08.2017 tarihli karar ile Tarım Dışı kullanım izni verilmiştir. Daha sonra 2018 yılında 1/5000’lik İmar Planında, 2019 yılında 1/1000 İmar Planında, “Organize Tarım Bölgesi” (Entegre Tesis Alanı) olarak planlanmıştır. Ben bu süreçte kooperatif içinde değildim ve bu sürece katılmam, müdahale etmem de söz konusu değildir”dedi

 

“MERSİN UZLAŞTI, İHALE BANA KALDI”

Bu bölgenin Küçük Sanayi Alanına dönüştürülmesine ilişkin sürecin Mezitli Belediyesi tarafından başlatıldığını söyleyen Tuncer “Belediyemizin 08.05.2019 tarihli yazısı ile bölgenin ‘Organize Tarım Bölgesinden’, ‘Küçük Sanayi Alanına’ dönüştürülmesini içeren talep dosyasını Büyükşehir Belediyesine iletilmiş, Büyükşehir Belediyesi bu talebe ilişkin, 08.07.2019/351 sayılı meclis kararı alarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletmiş, 23.09.2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu bölgeyi 1/100.000’lik Planda ‘Küçük Sanayi Alanı’ olarak onaylamıştır. Bakanlık kararı gereğince, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 13.07.2020 tarihinde bu bölgeyi İlin 1/100.000’lik Planında ve 1/5000’lik Planında ‘Küçük Sanayi Alanı’ olarak onaylaması ile kâğıt üstündeki yer seçim çalışmaları kesinlik kazanmıştır. Bu bölgeyi Mezitli Belediye Meclisi’nin 1/1000’lik Planında ‘Küçük Sanayi Alanı’ olarak işaretlemesi ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tasdik etmesi ile süreç tamamlanmıştır. Şu konuya dikkat çekmek isterim bu proje, imar planı onay sürecinde tüm siyasi partilerin desteğini almış ve Belediye Meclislerinde oybirliğiyle onaylanmıştır.

 

HERKES ORTAK!

Ayrıca söz konusu proje; Mezitli Küçük Sanayi Sitesi Yöneticiliği, Mezitli Esnaf Odası, Mezitli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası desteğini almıştır. Ancak ısrarla vurguladığım gibi, ben kooperatif yönetimine girmeden önce tüm bu süreç tamamlanmıştır. Dolayısıyla benim ne belediye meclisi üyeleri üzerinde, ne başka kişiler üzerinde bir etkide bulunmam, karar verici ya da yönlendirici bir mevkiide olmam söz konusu değildir.” Şeklinde konuştu.

 

“BEN KOOPERATİFTE KENDİMİ DEĞİL, PARTİMİ TEMSİL EDİYORUM”

Kooperatif yönetimine hangi nedenlerden dolayı girdiğini söyleyen CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, “İlçemizde kentsel yaşam alanları içerisinde kalmış olan Küçük Sanayi Sitesi ve merdiven altı diye tabir edilen fiziki şartlar itibariyle yetersiz Küçük Sanayi Esnaflarımız var, Bu esnaflarımıza ve halkımıza daha iyi koşullarda hizmet verilebileceği, kompleks yapıda bir Sanayi Sitesi kurulması gerçeği ortaya konuldu. Mezitli Belediye Başkanlığımızın süreci başlatması ve durumun öncüsü olması sonrası, Merkezi Hükümet, Yerel İdareler ve tüm Siyasi Partiler ve yukarıda belirttiğimiz Sivil Toplum Örgütleri projeye destek vererek kâğıt üstündeki süreci kesinleştirmiştir. Böylece kamuoyunda da bu projenin kabul gördüğü kanısı oluşmuştur. Bizden önce kurulmuş bir kooperatif yönetimi vardı. 2020 yılı Ekim ayında yapılacak olan kongrede, Mezitli Esnaf Oda Başkanının, Mezitli Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu  Başkanının ve her partiden bir temsilcinin Kooperatif yönetiminde bulunmasının talep edilmesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Mezitli İlçe Başkanı olarak kooperatif yönetimine girdim” dedi.

 

“İFTİRA ATANLAR HESAP VERECEK”

Kooperatif yönetiminde olmasına rant gözüyle değerlendirenlere de cevap veren Tuncer, “Bu alanın yer seçimi benden önce yapılmış ve kesinleştirilmiştir. Söz konusu yatırımın hayata geçirilmesi devletin vermiş olduğu krediyle, yapım işi ise ilgili bakanlıkların ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının denetiminde olacaktır. Şimdi ben soruyorum sizlere, rant bu işin neresinde? Bu durumun şahsımla ilişkisi nasıl kurulmuştur? Tarafıma iftira atanlar, benim bu proje üzerinden rant elde ettiğime, o bölgede 1 metrekare yerim olduğuna veya sosyal medyada iddia edildiği gibi şahsıma ait aracın tarafıma hediye edildiğine ya da  alımında herhangi bir usulsüzlük olduğuna dair ellerinde bir belge varsa Cumhuriyet Başsavcılığına derhal şikayette bulunmalıdır. Bahsi geçen aracı kimden, ne kadar ücret ödeyerek aldığıma ilişkin tüm belgeler mevcuttur.

Ayrıca mesnetsiz ve alçakça iftiralarda bulunanlar hakkında bugün itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığını suç duyurusunda bulunduğumu da belirmek isterim. Bu tür basit ve aşağılık iftiralarla ismimi karalamak isteyenler Yüce Türk yargısına gereken hesabı vereceklerdir” diyerek sözlerini noktaladı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA